Uutiset

Maaleipä-haasteen tapahtumatuottaja: Carlos Marroquin

06.08.2024
Kuva on tummahiuksinen aikuinen mies, joka katsoo hymyillen suoraan kameraan. Hänellä on päällään värikäs raidallinen takki.
Carlos Marroquin, kuva: Saku Tiainen.

Meillä on ilo ilmoittaa, että Carlos Marroquin on aloittanut työskentelyn IHME Helsinki 2024 -teoksen Maaleipä-haasteen tapahtumatuottajana. Carlos on koulutukseltaan kulttuurienvälisen viestinnän maisteri Jyväskylän Yliopistosta ja hänellä on myös mediatutkinto Stadia Ammattikorkeakoulusta (Nykyään Metropolia). Maaleipä-haasteessa Carlosin vastuulla on haasteen palkintojenjakotapahtuman tuottaminen Teurastamon Kellohalliin 21.9.2024.

Carlos on toiminut yli viidentoista vuoden ajan laajasti tuottajana, ohjaajana, käsikirjoittajana ja journalistina media-alalla sekä julkisilla että kaupallisilla kanavilla. Hän on ohjannut yhdessä Márton Jelinkón kanssa Los Angelesin Tom of Finland -taloa käsittelevän virtuaalitodellisuuskokemuksen, joka sai ensi-iltansa nykytaiteen museo Kiasmassa huhtikuussa 2023.

Hän on ollut mukana useissa koulutusprojekteissa, jotka keskittyvät median, journalismin ja tuotannon opettamiseen lapsille ja nuorille. Kaikissa töissään hän haluaa keskittyä ihmisten välisiin monimutkaisiin suhteisiin käsittelemällä aiheita kuten maahanmuutto, monikulttuurisuus ja seksuaalinen monimuotoisuus.

IHME Helsingin ja Cooking Sectionsin Maaleipä-haasteessa häntä inspiroi ja innostaa mahdollisuus oppia lisää kestävästä kehityksestä ja siitä, kuinka yhdistää se taiteelliseen ilmaisuun:

Innostuin Maaleipä-haasteen tapahtumatuottajan tehtävästä, koska olen ruokakulttuurin ystävä, joka yrittää aina löytää terveellisempiä tapoja tehdä ruokaa ja nauttia siitä ympäristö huomioiden. Julkisen taideteoksen tapahtumatuotanto tuo myös pitkään työskentelyyn media-alalla hyvää vaihtelua. Odotan uteliaana, minkälaisista leivistä pääsemme tekemään näyttelyä ja tapahtumaa Kellohalliin.

Olemme innoissamme päästessämme työskentelemään yhdessä Carlosin kanssa. Maaleipä-haasteen palkintojenjakotapahtuma nostaa esiin maaleipien leipojat ja maaperää hoivaavien raaka-aineiden tuottajat sekä herättää keskustelua ruokaturvasta. Tapahtumassa palkitaan viisi parasta maaleipää ja leipuria. Maaleipä-haaste etsii reseptejä, jotka parantavat maan ja mahan, ihmisen ja ilmaston hyvinvointia. Osallistu haasteen lähettämällä oma maaleipä-reseptisi 1.9. mennessä.

Tutustu haasteeseen ja osallistu: maaleipa.fi