IHME Helsinki 2023

Hiwa K: Chicago Boys – While We Were Singing, They Were Dreaming

 

Yhteisöllisessä IHME Helsinki 2023, Chicago Boys – While We Were Singing, They Were Dreaming -teoksessa moninainen joukko ihmisiä muodostaa amatööribändin ja harjoittelee yhdessä kahdesti viikossa kuuden viikon ajan. Bändi koostuu muusikoista ja ei-muusikoista, joita yhdistää halu soittaa musiikkia ja pohtia uusliberaalin talouden ja ympäristössä tapahtuvien muutosten välisiä kytköksiä arkeen.

Bändiharjoituksia on kahdenlaisia: yksityiset harjoitukset maanantaisin Kulttuurikeskus Stoassa bändin jäsenten kesken ja julkiset, kaikille avoimet harjoitukset lauantaisin erilaisissa julkisissa tiloissa Helsingissä. Molemmissa harjoituksissa osallistujat jakavat tarinoita, kertomuksia, havaintoja ja lauluja sekä harjoittelevat yhdessä muotoilemaan ja puskemaan kasvavaa “lumipalloa”, joka muodostuu uusliberaalia tilaa käsittelevistä sisällöistä ja niiden liittymäkohdista ympäristökriisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

IHME Helsinki -teos 2023 päättyi tältä erää viimeisiin julkisiin harjoituksiin kulttuurikeskus Stoassa lauantaina 27.5.2023. Teoksessa pidettiin kuuden viikon ajan harjoituksia lauantaisin viidessä eri kohteessa: Lapinlahden Lähde, Puhoksen ostoskeskus, Riistavuoren metsä ja senioritalo, Stansvikin metsä ja kyläyhteisö, Matokallion metsä ja Myllykylän kylätalo. Jokaisesta julkisesta harjoituksesta voi lukea lisää alta.

Chicago Boys – While We Were Singing, They Were Dreaming tapahtuu lähes samanaikaisesti Helsinki-version kanssa Sulaimaniassa, Kurdistanissa, Irakissa, joka on taiteilija Hiwa K:n syntymäkaupunki. Pidämme Sulaimaniaan yhteyttä etänä.

Helsingin Chicago Boys – While We Were Singing, They Were Dreaming -projekti toteutetaan yhteistyössä kulttuurikeskus Stoan ja Itäkeskuksen kirjaston kanssa.

Seuraa tapahtumaa Facebookissa

Mistä tässä projektissa on kyse?

Hiwa K kertoo Chicago Boys -teoksesta

Katso video IHMEen YouTube-kanavalla

Kuinka Hiwa K:n teos vaikutti juuri sinuun?

Kerro meille ja taiteilijalle mitä tämä teos merkitsee sinulle.

Kerro kokemuksestasi

Chicago Boys mediassa

On Recognising the Moment of Hope: Speaking in Echoes With HIWA K.

Ali Akbar Mehta, NO NIIN Magazine, Issue 15

Kriitikko joutui bändin viulistiksi – ja oppi, miten markkina­voimat muuttavat Helsinkiä.

Sini Mononen, Helsingin Sanomat 24.5.2023

Haluatko pysyä ajantasalla IHME Helsinki -teoksesta ja tapahtumista?

Tilaamalla uutiskirjeemme, kuulet uusimmat uutisemme noin kerran kuussa.

Tilaa uutiskirje

Mikä on IHME?

Yhdistämme taiteen, tieteen ja ilmastotyön