Uutiset

IHME 2023 -yleisötyöntekijät: Heta Heikkala ja Viljami Valldén

31.03.2023
yleisötyöntekijät Heta Heikkala ja Viljami Valldén, kaksi hymyilevää henkilöä.
Heta Heikkala (she/they) ja Viljami Valldén (they/their) ovat IHME Helsinki 2023 -teoksen yleisötyöntekijät. Kuva: Saara Moisio

Olemme saaneet tämän vuoden IHME Helsinki -teokseen, Chicago Boys – While We Were Singing, They Were Dreaming, mukaan kaksi yleisötyöntekijää: Heta Heikkalan ja Viljami Valldénin. Kummatkin tulevat työskentelemään teoksen amatööribändin kanssa heidän omissa harjoituksissaan kulttuurikeskus Stoassa ja julkisissa harjoituksissa ympäri Helsinkiä.

Heta on queeriksi identifioituva taiteilija ja opiskelija, joka kirjoittaa tällä hetkellä maisterintutkielmaa ilmastovelasta. Arjessaan hän pyrkii löytämään alustoja taiteelliselle työskentelylle sekä yhteiskunnalliselle vaikuttamiselle:

“Hain yhteisölliseen Chicago Boys -teokseen yleisötyöntekijäksi halusta lisätä tärkeää dialogia uusliberalismin vaikutuksista yhteiseen elämäämme ja kulttuuriimme, sekä luoda toivoa ja toimijuutta edistäviä tiloja ekologisen kriisin aikakaudella. Odotan innostavia kohtaamisia musiikin ja jaettujen kokemusten äärellä!”

Viljami on musiikkitieteen opiskelija, jonka elämä pyörii pitkälti musiikin ympärillä myös intohimoisen taiteellisen työskentelyn osalta. Häntä IHMEen työskentelyssä puhuttelevat taiteellinen ja eettinen tinkimättömyys, minkä puolesta hän ei epäröinyt hakea tämän vuoden yleisötyöntekijäksi. Lisäksi Chicago Boys -teoksen teemat – yhteisöllisyys, moniäänisyys ja tiedostavuus – ovat hänelle läheisiä bänditoiminnan lisäksi:

“Kohtaamalla toiset ja itsemme musiikin ja keskustelun äärellä voimme löytää vastuullisempia ja inhimillisempiä keinoja luovia edespäin uudessa, ei aina niin uljaassa maailmassa.”

Heta ja Viljami tulevat olemaan bändin jäsenten tukena ja apuna yksityisissä harjoituksissa. Kaikille avoimissa julkisissa harjoituksissa he opastavat yleisöä teoksen ääreen ja kannustavat osallistumaan. Heille saa myös tulla kertomaan oman tarinansa tai palautteensa teoksesta. Chicago Boys -teoksen amatööribändiin voi edelleen ilmoittautua mukaan 14.4. mennessä osoitteeseen chicagoboys@ihmehelsinki.fi.

Treenit käynnistyvät maanantaina 17.4. ja sen jälkeen bändiin voi liittyä mukaan myös joka lauantai kaikille avoimissa julkisissa treeneissä ympäri Helsinkiä. Näiden paikat ja ajat tarkentuvat projektin edetessä ja julkaistaan teoksen verkkosivuilla sekä Facebook-tapahtumassa. Olet sitten muusikko, amatöörimuusikko tai ei-muusikko, niin olet tervetullut mukaan. Tavataan treeneissä!

Lue lisää Chicago Boys -teoksesta ja tule mukaan!