Uutiset

Chicago Boys -teoksen tuottaja: Aman Askarizad

29.03.2023
tuottaja Aman Askarizad, hymyilevä mies.
Aman Askarizad on IHME Helsinki 2023 -teoksen tuottaja. Kuva: Yingru Zhou.

Meillä on ilo ilmoittaa, että Aman Askarizad on aloittanut IHME Helsinki 2023 -teoksen Chicago Boys – While We Were Singing, They Were Dreaming -projektin tuottajana. Helsinkiläinen ja iranilaissyntyinen Aman on kuvataiteilija, valokuvaaja, musiikin tutkija ja tuottaja. Monitieteisenä taiteilijana häntä kiinnostaa eri medioiden käyttö teoksissa, tilanteissa ja keskusteluissa, jotka purkavat dynamiikkaa voimasuhteiden välillä ja korostavat etiikkaa toisten kohtaamisessa.

Aman haki IHME Helsinki -teoksen tuottajan paikkaa, koska hänen kiinnostuksensa resonoivat hyvin samojen aiheiden ja kysymysten kanssa, joita Hiwa K käsittelee sekä taiteessaan että poliittisena toimijana:

”Henkilökohtaisesti olen erittäin kiinnostunut Hiwa K:n taiteellisesta työstä ja miten hän ei halua mukautua taidemaailmaan, joka puhuttelee vain eliittiä; jopa liikkuessaan tai työskennellessään tässä maailmassa, hän käyttää asemaansa kyseenalaistaakseen sen ja luodakseen tilanteita, joissa taiteesta tulee foorumi kokoontumiselle, olemiselle ja yhteisymmärrykselle samalla saavuttaen takaisin yksilön ja kollektiivisen toimijuuden.”

IHME Helsingin lähestymistapa instituutiona, joka edistää nykytaidetta ja kiinnittää huomiota kestäviin työskentelytapoihin myös inspiroi Amania:

”Valinta hidastaa taiteen tuotantohulluutta kapitalistisessa järjestelmässä on radikaali teko instituutiolta. Hiwa K:n valinta IHME Helsinki 2023 -teoksen tekijäksi luo tärkeitä risteyskohtia sen välille, miten instituutio lähestyy taidetta ja kestävää kehitystä sekä tarkastelee niiden ongelmien lähteitä, joita kohtaamme tänä päivänä.”

Aman on ollut mukana järjestämässä tapahtumia ja konsertteja paikallisille ja kansainvälisille taiteilijoille Suomessa vuodesta 2020 lähtien, jolloin hän kuratoi ja järjesti sarjan iranilaista musiikkia käsitteleviä luentoja, työpajoja ja performansseja Museum of Impossible Formsissa. Hänen viimeaikaisin tuotantonsa oli Grammy-palkitun taiteilija Kayhan Kalhorin ja Erdal Erzincanin konsertti Espoossa tammikuussa 2023.

Me IHMEessä olemme innoissamme yhteistyöstä Amanin kanssa ja odotamme malttamattomina Chicago Boysin Helsinki-version luomista yhdessä amatööribändin kanssa. Bändiin voi liittyä kuka tahansa mukaan, olipa sinulla kokemusta musiikista tai ei. Osallistujahaku on avoinna 14. huhtikuuta asti ja sen jälkeen kuka tahansa voi osallistua yhtyeen yleisiin harjoituksiin julkisilla paikoilla ympäri Helsinkiä.

Lue lisää Chicago Boys -teoksesta ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää Chicago Boys – teoksesta ja ilmoittaudu mukaan!