Menneet tapahtumat Tapahtuma

IHME Helsinki 2023 Chicago Boys 5/6: Matokallio 20.5.

10.05.2023
Chicago Boys amatööribändi soittamassa ulkona.
Chicago Boys -julkiset harjoitukset Stansvikin metsässä ja kyläyhteisössä. Kuva: Elina Manninen.

Chicago Boys – avoimet harjoitukset Matokalliolla ja Myllykylän kylätalossa

 

IHME Helsinki 2023 -teoksen Chicago Boys – While We Were Singing, They Were Dreaming viidennet julkiset harjoitukset tapahtuvat Matokallion metsässä ja Myllykylän kylätalossa lauantaina 20.5.  klo 18.00 – 21.30. Harjoitukset käynnistyvät opastetulla kierroksella Matokallion metsään, jonka vetävät Matokallio-aktivistit Marjaana Paju ja Tiina Autti. Kierros lähtee Helsingin kielilukion pääsisäänkäynniltä klo 18 (Kajaaninlinnantie 10) ja päättyy Myllykylän kylätalolle (Ryynimyllynkatu 1).

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan harjoituksia tai osallistumaan bändin musisointiin ja keskustelemaan talouden, ympäristökriisin ja arjen yhteenkietoutumisesta.

Helsingin Myllypuroon rajautuva Matokallio on vanha arvometsä- ja kallioalue. Metsä on määritelty Viikin ja Mustavuoren välisen alueellisen metsäverkostoyhteyden ydinmetsäksi, joka pitää yllä metsien biodiversiteettiä.  Matokallio on myös alueen ainoa jäljellä oleva lähimetsä ja siten tärkeä ulkoilu- ja oppimisympäristö alueen päiväkodeille, kouluille ja asukkaille. Metsään on kuitenkin kaavoitettu tontti pikaluistelun sisähallille parkkialueineen jo 2000-luvun alussa. Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 17.4.2023 jatkaa hallihankkeen kehittämisvarausta Matokalliolla isosta vastustuksesta huolimatta. Päätöstä on kritisoitu kaupunkiekologian näkökulmasta ja hallille etsitään vielä vaihtoehtoisia paikkoja. Matokallio on kuitenkin edelleen uhattuna, joten tule mukaan keskustelemaan ja soittamaan musiikkia lähimetsän puolesta.

Teoksen amatööribändi on opetellut soittamaan muun muassa seuraavat kappaleet:

Bella Ciao! (lauletaan suomeksi, kiinaksi ja farsiksi)
Tuuli se taivutti koivun larvan (suomalainen kansanlaulu, lauletaan suomeksi)
Aman, hey Aman (kurdin kielinen kappale)
Matokallio rock for Matokalliorock (sävel: Rock around the clock, lauletaan suomeksi ja englanniksi)
Keinu kanssani / Sway (lauletaan suomeksi ja englanniksi)
Kalevalamittainen laulu uhanalaisille sammalille (sävel: Vakavanha Väinämöinen, lauletaan suomeksi)

Lista täydentyy vielä projektin ollessa käynnissä ja ehdotuksia uusista kappaleista otetaan vastaan. Tervetuloa mukaan bändiin soittimesi kanssa tai sitä ilman!

 

Aikataulu

18.00 – 19.00 Opastettu kierros Matokallion metsään, lähtö Helsingin kielilukion pääsisäänkäynniltä (Kajaaninlinnantie 10).

19.00 – 21.30 Ruokailua, keskustelua ja tarinoiden jakamista Matokallion merkityksestä musiikin soittamisen lomassa Myllykylän kylätalolla (Ryynimyllynkatu 1). Tilaan saa tuoda omat eväät. Tarjoamme ruokailuvälineet.

Vapaa pääsy!

Haluatko pysyä ajan tasalla IHMEen toiminnasta ja tapahtumista?

Tilaamalla uutiskirjeemme, kuulet uusimmat uutisemme noin kerran kuussa.

Tilaa uutiskirje