Uutiset

Tutustu ruokavaikuttajien maaleipiin

20.08.2024
Kuvakollaasi erilaisista leivistä.
Chocochili: Punajuuripeltileipä, Elina Innanen; Ripaus kurkumaa: zaatar manakish -maaleipä, Gelawej Viyan; Liemessä: nokkosfocaccia, Jenni Häyrinen.

Innostaako ajatus kehittää oma maaleipä-resepti? Kaipaatko inspiraatiota muilta leipojilta? Kutsuimme haasteen lanseeraukseen mukaan kolme ruokavaikuttajaa kehittämään omat maaleipänsä. Tutustu ruokavaikuttajien maaleipiin ja ota vapaasti ideoita omaan leipäreseptiisi.

IHME Helsinki 2024 -teos Cooking Sectionsin Maaleipä-haaste käynnistyi huhtikuussa 2024. Maaleipä-haasteessa etsitään leipiä, joissa yhdistyvät maan, meren ja mahan hyvinvointi. Haasteen tavoitteena on vakiinnuttaa maaleipä-sana suomen kieleen kuvaamaan leipiä, jotka on tehty maata, merta ja meitä hoivaavista raaka-aineista. Ota sana käyttöösi ja jaa myös oma reseptisi #Maaleipä-aihetunnisteella.

Vinkkejä raaka-aineisiin ja ohjeet osallistumiseen löytyvät osoitteesta www.maaleipa.fi. Voit lähettää oman reseptisi 1.9. klo 23:59 asti.

Maaleipiä juhlistetaan Teurastamon Kellohallissa lauantaina 21.9., jolloin tuomaristo palkitsee viisi parasta leipää ja leipuria. Kellohallista löydät maaleipä-näyttelyn, markkinat, leipälauluja ja maaleipien inspiroimia herkkuja.

Ruokavaikuttajien maaleivät