Menneet tapahtumat

IHME-lukupiiri 28.11.2023

26.10.2023
Emanuele Coccian Kasvien elämä kirjan kansikuva ja potretti lukupiirin vetäjästä Sini Monosesta, nainen silmälasit päässä istuu tuolilla ja nojaa käteensä.
Emanuele Coccia: Kasvien elämä (Tutkijaliitto), Sini Mononen, kuva: Riitta Supperi.

Emanuele Coccia ja Kasvien elämä

Tervetuloa mukaan lukupiiriin Emanuele Coccian kirjasta Kasvien elämä. Sekoittumisen metafysiikka. Kokoonnumme tiistaina 28.11. klo 17:30 – 19:00 keskustelemaan musiikkitieteilijä ja vapaa kirjoittaja Sini Monosen johdolla kirjasta, joka nimensä mukaisesti käsitteellistää elämää kasveille ominaisen olemisentavan kautta.

“Mitä on elämä näille maailmamme luojille, jotka ovat jääneet länsimaisessa ajattelussa ihmisen ja eläimen erityistä luontoa koskevien kysymysten varjoon? Voimmeko enää ympäristökatastrofin aikakaudella ymmärtää itsemme erillisinä fotosynteesiin kykenevistä kasveista, joihin olemisemme kietoutuu jokaisessa hengenvedossa? Mikä on tämän biologisen riippuvuussuhteen metafyysinen merkitys? Sitä mikä maailma on, mitä me olemme, on kysyttävä lehdiltä, juurilta ja kukilta.” (Tutkijaliitto)

Emanuele Coccia on Averroësin ajattelusta väitellyt filosofi, joka toimii Pariisin École des hautes études en sciences sociales -oppilaitoksessa. 2016 ranskaksi ilmestynyt Kasvien elämä. Sekoittumisen metafysiikka on hänen neljäs kirjansa.

Sini Mononen on musiikkitieteilijä ja vapaa kirjoittaja. Hänelle Kasvien elämä on kirja tavasta havaita maailmaa ja siitä kuinka kaikki ympärillä oleva vaikuttaa meihin. Sini suosittelee lukemaan Kasvien elämän, koska kirjan avulla voi havaita, miten elämälle on luontaista paeta kategorioita ja määritellä itseään uudelleen.

Haluatko pysyä ajan tasalla IHMEen toiminnasta ja tapahtumista?

Tilaamalla uutiskirjeemme, kuulet uusimmat uutisemme noin kerran kuussa.

Tilaa uutiskirje