Menneet tapahtumat

Kestävän kuvataiteen päivä

20.03.2024

Kestävän kuvataiteen päivä järjestetään Sörnäisissä Taideyliopiston auditoriossa (Haapaniemenkatu 6) perjantaina 26.4.2024 klo 10–16.

Kestävän kuvataiteen päivässä kuullaan innostavia puheenvuoroja konkreettisista teoista ja mahdollisuuksista edistää kuvataiteen alan ja koko yhteiskunnan kestävyyssiirtymää. Päivän työpajoissa visioidaan askelia kohti kestävää tulevaisuutta.

Tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä Helsingissä tai etänä striimin välityksellä, ja puheenvuoroista tulee saataville myös tallenne. Tapahtuman puheenvuorot pidetään suomeksi ellei toisin mainita, ja englanninkielinen tulkkaus järjestetään Zoomissa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on nyt käynnissä ja sulkeutuu perjantaina 12.4. klo 16. Paikan päälle mahtuu 100 osallistujaa.

Tietoa matkakuluista: Toivomme tapahtumaan laajaa osallistumista. Frame Contemporary Art Finland korvaa kohtuullisia matkakuluja tapahtumaan Helsingin ulkopuolelta osallistuville. Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittaudu tapahtumaan 12.4. mennessä! (google forms)

Kestävän kuvataiteen päivän ohjelma

9:30 Aamukahvia Taideyliopiston Torilla

10:00 Puheenvuorot auditoriossa

Taidevirittäytyminen, taiteilija Alyssa Coffin
Tervetuliaissanat, Frame Contemporary Art Finland & Taideyliopisto
Kestävän kuvataiteen verkoston esittely, IHME Helsinki
Keynote-puheenvuoro: Kulttuurin rooli kestävyysmurroksessa, tutkija Karoliina Lummaa ja tutkija Paavo Järvensivu, BIOS
Keynote-puheenvuoro: Ekologiset käytännöt nykytaideorganisaatiossa, kuraattori, Head of Ecologies Lucia Pietroiusti, Serpentine Galleries

11:25 Tauko

11:45 Puheenvuorot auditoriossa

Vihreataide.fi-sivuston lanseeraus ja laskurin esittely, Positive Impact
Kuinka sen teitte? Kuinka sen teemme?

Lyhyitä puheenvuoroja ekologisen kestävyyden edistämisestä: Helsingin Taiteilijaseura, Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemia, Utopias Lahti, Kansallisgalleria, Mustarinda, Elokapina, LuoTo-hanke, Koneen Säätiö

12:45 Lounas Torilla

13:45 Tulevaisuustyöpajat. Iltapäivän työpajoissa verkostoidutaan ja työstetään tulevaisuuden utopioita ja konkreettisia toimia kunkin taideorganisaation omasta näkökulmasta. Työpajan vetäjinä toimivat ennakoinnin asiantuntija Noora Vähäkari ja globaalikasvatuksen asiantuntija Anna Kivimäki-Pelluz, Fingo. Fingo on noin 260 suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija.

15:30–16:00 Työryhmien purku ja verkoston seuraavat askeleet

Tapahtuma toteutetaan Frame Contemporary Art Finlandin vetämän Vihreä taide -hankkeen puitteissa. Hanke on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa Kulttuurin ja luovien alojen uudistumisen rakennetukea ja on Euroopan unionin NextGenerationEU:n rahoittama. IHME Helsinki tukee työpajojen toteuttamista.

Hankkeessa on mukana Frame Contemporary Art Finland, Espoon modernin taiteen museo EMMA, Helsingin Taidehalli, HIAP – Helsinki International Artist Programme, IHME Helsinki, Mustarinda-seura, Pro Artibus -säätiö, Suomen Kansallisgalleria, Suomen Kulttuuri- ja tiedeinstituutit, Suomen museoliitto, Suomen Taiteilijaseura, Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, Taideyliopiston Kuvataideakatemia ja Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia.

Saavutettavuus

Rakennus on esteetön; kerroksiin pääsee kulkemaan hissillä ja auditoriossa on viisi esteetöntä istumapaikkaa.

Tapahtumassa noudatetaan Framen turvallisemman tilan periaatteita. Otathan ohjeet huomioon osallistuessasi tapahtumiimme.

Lisätiedot:

Iida Heiskala
projektiassistentti
iida.heiskala@frame-finland.fi