Uutiset

Elämänjalotus-ryhmä käynnistyy elokuussa

22.05.2024
Ryhmä ihmisiä kävelee pellon laitaa aurinkoisena kesäpäivänä. Heidät ympäröi luonnon niitty. Kuvan etualla on kaksi kaatunutta puunrunkoa.
Luontokävely IHME-festivaalilla 2018. Kuva: Veikko Somerpuro

Tule mukaan!

Haluaisitko elää kestävämmin ja voida paremmin, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Haluaisitko pohtia kestävämmän elämäntavan kysymyksiä yhdessä muiden kanssa kannustavassa ympäristössä?

IHMEessä käynnistyy elokuussa Elämänjalotus-ryhmä. Elämänjalotus on Jalotus ry:n luoma menetelmä, jonka avulla opit elämään kestävämmin. Elämänjalotus on prosessi, jossa omasta elämästä tehdään jalompaa, eli laadukasta ja ekologisesti kestävää.

Ryhmästä tukea kestävämpään elämään

IHME Helsingin ekokoordinaattori Saara Korpela osallistui itse Elämänjalotus-kurssille keväällä:

Vaikka tapasimme vain neljä kertaa, ryhmästä muodostui yhteisö, jonka kanssa oli hyvä jakaa haasteita ja onnistumisia. Tiiviin asiasisällön lisäksi kurssilla ehdittiin miettiä omia arvoja ja kokeilla elämän muuttamista pienin tai isommin askelin. Kurssista jäi innostunut olo, jota tekee mieli levittää eteenpäin.

Elämänjalotus tarjoaa mahdollisuuden kestävän elämäntavan opiskeluun ja juurruttamiseen kasvokkaisissa työpajoissa. Niissä luot itsellesi henkilökohtaisen suunnitelman kestävään elämäntapaan siirtymiseksi vuoteen 2030 mennessä. Tukenasi on ryhmän vetäjä sekä muut osallistujat.

IHME Helsingin visiossa toteamme, että toimintamme tavoitteena on helpottaa kansalaisten sopeutumista ympäristökriisiin. Olemme tehneet tätä jo viiden vuoden ajan tilausteoksissamme, viestinnässämme ja tapahtumissamme. Tämän ryhmän perustaminen on uusi avaus ja hieno mahdollisuus niille, jotka haluavat lähestyä siirtymistä kohti kestävämpää elämäntapaa tavoitteellisemmin – tervetuloa mukaan!

kiteyttää IHME Helsingin toiminnanjohtaja ja kuraattori Paula Toppila. IHMEessä Elämänjalotus-kurssin vetää Jalotuksen vapaaehtois- ja luontotoiminnan koordinaattori Veera Vilén.

Elämänjalotus-ryhmä IHMEessä

Ryhmään mahtuu maksimissaan 8 henkilöä ja kutsumme mukaan kaikki kestävämmästä elämästä kiinnostuneet. Ryhmän kieli on suomi ja osallistuminen on maksutonta. Osana ryhmää pääset tutustumaan myös IHME Helsinki 2024 -teokseen Maaleipä-haasteeseen.

Työpajakokonaisuus pitää sisällään 3 x 2,5 h kasvokkaista kohtaamista pienryhmässä sekä palautetapaamisen 3 kk päästä aloituksesta. Ryhmä kokoontuu IHME Helsingin toimistolla osoitteessa Kalevankatu 4. Työpajakokokonaisuudessa käsitellään seuraavia teemoja:

  1. Arvot, muutostarpeet ja ilmastoteot
  2. Elämäntapamuutos, hyvä elämä ja hyvinvointiteot
  3. Elämäntapamuutoksen vertaistuki, kestävä tulevaisuus ja luontoteot

Tapaamisten päivämäärät:

  • ti 13.8. klo 16:30–19
  • ti 20.8. klo 16:30–19
  • ti 27.8. klo 16:30–19
  • ti 19.11. klo 16:30–18:30

***

Ilmoittaudu mukaan 10.6. mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saara.korpela@ihmehelsinki.fi. Lähetämme tarkemmat ohjeet kurssille osallistumisesta ja ennakkotehtävän, joka tehdään ennen kurssin alkua.

***

Jalotus on suomalainen kestävää elämäntapaa edistävä liike, kokeilukeskus ja kestävän elämäntavan kehittäjä. Jalotuksen toimipiste sijaitsee Keravalla, mutta yhdistys toimii valtakunnallisesti sekä kansainvälisissä verkostoissa. Jos et pääse mukaan IHMEen ryhmään, elämänjalotukseen voi osallistua myös Jalotuksen verkkokurssilla.

Tutustu: jalotus.fi