Uutiset

IHME Helsinki etsii tapahtumatuottajaa

20.05.2024
Ryhmä ihmisiä kävelee ulkona vanhan keltaisen kivirakennuksen puistossa aurinkoisena päivänä. Yhdellä on kädessään punainen kyltti, jossa lukee IHME valkoisin kirjaimin.
Chicago Boys – While Were Singing They Were Dreaming julkiset harjoitukset Lapinlahdella 24.4. Kuva: Heta Heikkala

IHME Helsinki on nykytaiteen tilaajaorganisaatio, joka yhdistää taiteen, tieteen ja ilmastotyön. Tuotamme vuosittain julkisen taideteoksen ja tapahtumia, jotka tarjoavat toivoa ympäristökriisin aikaan. Tapahtumamme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. IHME Helsinki 2024 -teos on lontoolaisen Cooking Sectionsin suunnittelema Maaleipä-haaste. Haaste on käynnissä 15.4.–1.9., jonka jälkeen tuomaristo valitsee haasteeseen lähetetyistä resepteistä parhaat esiteltäväksi palkinnonjakotapahtumassa Teurastamon Kellohallissa 21.9.2024. Maaleipä-haaste kutsuu kaikki kotileipurit, leipomot, ravintolat, koulut ja yhteisöt Suomessa kehittämään leipäreseptejä, joissa yhdistyvät maan ja mahan, ihmisen ja ilmaston hyvinvointi. Tarkemmat tiedot haasteesta löytyvät osoitteesta maaleipa.fi.

Etsimme IHME Helsinki 2024 -teoksen päätapahtuman toteutukseen tapahtumatuottajaa. Tarjoamme mahdollisuuden olla mukana toteuttamassa kansainvälisten taiteilijoiden suunnittelemaa päätapahtumaa Kellohallissa 21.9. 2024. Tapahtuma käsittää leipänäyttelyn, pienimuotoiset markkinat, työpajatapahtuman ja musiikkiesityksiä. Tuottaja vastaa myös Maaleipä-haasteen leipäreseptien arvostelun järjestelyistä.

IHME Helsingin tapahtumatuottajana olet tärkeä osa IHME-tiimiä, johon kuuluvat taiteilijaduo Cooking Sections, toiminnanjohtaja, viestinnänsuunnittelija, ekokoordinaattori, viestinnän harjoittelija sekä yleisötyöntekijät. Opit ympäristökriisissä tarvittavaa kulttuurin muutosta edistävän nykytaiteen viestinnästä ja tuotannosta sekä tavoista huomioida hiilijalanjälki ja pienentää sitä taiteen tuotannossa. Olet mukana edistämässä tasavertaisuutta ja turvallisempia tiloja osallistua taiteeseen.

Opit valtakunnallisen haastekilpailun päätapahtuman tuotannon ohella maatalouden vihreästä siirtymästä, maaperälle ystävällisistä raaka-aineista ja siitä miten nämä kytkeytyvät ihmisen terveyteen. Haaste on osa Cooking Sectionsin laajempaa CLIMAVORE-hanketta, jossa pohditaan mitä syömme, kun ihminen muuttaa ilmastoa. Pääset tutustumaan tähän kansainväliseen taideprojektiin, joka muuttaa ruokakulttuuria ympäri maailmaa.