Uutiset

IHME Helsinki etsii viestintäharjoittelijaa

20.05.2024
Ryhmä ihmisiä kulkee metsässä
IHME Helsinki -teos 2023 Matokallion metsässä. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää.

IHME Helsinki on nykytaiteen tilaajaorganisaatio, joka yhdistää taiteen, tieteen ja ilmastotyön. Tuotamme vuosittain julkisen taideteoksen ja tapahtumia, jotka tarjoavat toivoa ympäristökriisin aikaan. Tapahtumamme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. IHME Helsinki 2024 -teos on lontoolaisen Cooking Sectionsin suunnittelema Maaleipä-haaste. Haaste on käynnissä 15.4.–1.9., jonka jälkeen tuomaristo valitsee haasteeseen lähetetyistä resepteistä parhaat esiteltäväksi palkinnonjakotapahtumassa Teurastamon Kellohallissa 21.9.2024. Maaleipä-haaste kutsuu kaikki kotileipurit, leipomot, ravintolat, koulut ja yhteisöt Suomessa kehittämään leipäreseptejä, joissa yhdistyvät maan ja mahan, ihmisen ja ilmaston hyvinvointi. Tarkemmat tiedot haasteesta löytyvät osoitteesta maaleipa.fi.

Etsimme nyt teoksen toteutukseen viestintäharjoittelijaa avustamaan haasteen viestinnässä ja markkinointikampanjan toteutuksessa sekä muissa mahdollisissa tuotannon tehtävissä. Harjoittelijana voit olla opiskelija tai juuri valmistunut. Tarjoamme mahdollisuuden olla mukana toteuttamassa kansainvälisten taiteilijoiden suunnittelemaa julkista taideteosta, sen sosiaalisen median viestintää, tapahtuman markkinointia ja toteutusta.

IHME Helsingin harjoittelijana olet tärkeä osa IHME-tiimiä, johon kuuluvat taiteilijaduo Cooking Sections, toiminnanjohtaja, viestinnän suunnittelija, ekokoordinaattori, tapahtuman tuottaja sekä yleisötyöntekijät. Opit ympäristökriisissä tarvittavaa kulttuurin muutosta edistävän nykytaiteen viestinnästä ja tuotannosta sekä tavoista huomioida hiilijalanjälki ja pienentää sitä taiteen tuotannossa. Olet mukana edistämässä tasavertaisuutta ja turvallisempia tiloja osallistua taiteeseen.

Opit valtakunnallisen haastekilpailun päätapahtuman viestinnän, markkinoinnin ja tuotannon ohella maatalouden vihreästä siirtymästä, maaperälle ystävällisistä raaka-aineista ja siitä miten nämä kytkeytyvät ihmisen terveyteen. Haaste on osa Cooking Sectionsin laajempaa CLIMAVORE-hanketta, jossa pohditaan mitä syömme, kun ihminen muuttaa ilmastoa. Pääset tutustumaan tähän kansainväliseen taideprojektiin, joka muuttaa ruokakulttuuria ympäri maailmaa.