Uutiset

IHME Helsinki etsii yleisötyöntekijöitä

20.05.2024
A group of people standing on top of a small hill in a forest on cloudy day. Three persons are holding red signs that read text IHME in white letters.
IHME Helsinki 2023 -teos Chicago Boys – While We Were Signing, They Were Dreaming julkiset harjoitukset Riistavuoren metsässä Helsingissä huhtikuussa 2023. Kuva: Katri Lehtola.

IHME Helsinki on nykytaiteen tilaajaorganisaatio, joka yhdistää taiteen, tieteen ja ilmastotyön. Tuotamme vuosittain julkisen taideteoksen ja tapahtumia, jotka tarjoavat toivoa ympäristökriisin aikaan. Tapahtumamme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. IHME Helsinki 2024 -teos on lontoolaisen Cooking Sectionsin suunnittelema Maaleipä-haaste. Haaste on käynnissä 15.4.–1.9., jonka jälkeen tuomaristo valitsee haasteeseen lähetetyistä resepteistä parhaat esiteltäväksi palkinnonjakotapahtumassa Teurastamon Kellohallissa 21.9.2024. Maaleipä-haaste kutsuu kaikki kotileipurit, leipomot, ravintolat, koulut ja yhteisöt Suomessa kehittämään leipäreseptejä, joissa yhdistyvät maan ja mahan, ihmisen ja ilmaston hyvinvointi. Tarkemmat tiedot haasteesta löytyvät osoitteesta maaleipa.fi.

Haemme kolmea (3) yleisötyöntekijää asiakaspalveluun työskentelemään Ilmastoturvallisuusfestivaalilla 19.–20.9. ja Maaleipä-haasteen palkinnonjakotapahtumassa 21.9.2024. Yleisötyöntekijänä tulet olemaan IHME Helsinki 2024 -teoksen ja Ilmastoturvallisuusfestivaalin ohjelman ytimessä kertomassa mitä tapahtuu ja missä, mutta osaat kertoa myös tapahtumien laajemmasta sisällöllisestä kontekstista.

Tarjoamme mahdollisuuden olla mukana toteuttamassa kansainvälisten taiteilijoiden suunnittelemaa julkista taideteosta ja kertoa siitä yleisöillemme. IHME-yleisötyöntekijänä olet tärkeä osa IHME-tiimiä, johon kuuluvat taiteilijaduo Cooking Sections, toiminnanjohtaja, viestinnän suunnittelija, ekokoordinaattori ja tapahtuman tuottaja. Opit ympäristökriisissä tarvittavaa kulttuurin muutosta edistävän nykytaiteen viestinnästä, yleisötyöstä ja tuotannosta sekä tavoista huomioida hiilijalanjälki ja pienentää sitä taiteen tuotannossa. Olet mukana edistämässä tasavertaisuutta ja turvallisempia tiloja osallistua taidetapahtumiin.

Opit myös valtakunnallisen haastekilpailun päätapahtuman tuotannosta ja mahdollistamisesta erilaisille yleisöille, maatalouden vihreästä siirtymästä, maaperälle ystävällisistä raaka-aineista sekä siitä, miten nämä kytkeytyvät ihmisen terveyteen. Maaleipä-haaste on osa Cooking Sectionsin laajempaa CLIMAVORE-hanketta, jossa pohditaan mitä syömme, kun ihminen muuttaa ilmastoa. Pääset tutustumaan tähän kansainväliseen taideprojektiin, joka muuttaa ruokakulttuuria ympäri maailmaa.