Uutiset

IHME mukana Tieteiden yössä

25.11.2019

IHME on mukana Helsingin Kruunuhakaan levittäytyvässä Tieteiden yössä 16.1.2020 klo 18-22. Sofia Future Farmin Teehuone-tilassa järjestettävässä ohjelmassa keskustellaan taiteen, tieteen ja ympäristökysymysten risteyskohdista. Vuoden 2018 IHME-teos Henrik Håkanssonin THE BEETLE-elokuva on nähtävissä samassa tilassa. Maksuton tilaisuus on avoin kaikille, jotka haluavat tietää lisää!

Klo 18-20 Keskustelu: taide, tiede ja ympäristö

IHME Helsinki, Bioart Society ja Ilmastopyörre yhdistävät toiminnassaan taidetta, tiedettä ja ympäristökysymyksiä – kukin omalla tavallaan. IHME tuottaa julkiseen tilaan tilausteoksia, joiden taiteilijat yhdistävät taiteelliseen työhönsä myös tieteen alaa. Bioart Society kehittää ja tuottaa toimintaa taiteen ja luonnontieteiden piirissä keskittyen biologiaan, ekologiaan ja biotieteisiin. Ilmastopyörre on Helsingin Yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksen (INAR) taideohjelma, jonka keskiössä ovat metsät ja ilmakehä. Miten taide voi välittää monimutkaisia ympäristökysymyksiä kuten ilmastonmuutosta ja mitä uutta tiede voi tuoda taiteen kenttää? Millaisia projekteja taiteen ja tieteen välimaastossa on tehty ja mitä on tulossa? Keskustelemassa toiminnanjohtaja Paula Toppila (IHME), toiminnanjohtaja Erich Berger (Bioart Society) sekä kuraattori Ulla Taipale (Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksen (INAR) taideohjelma Ilmastopyörre). Keskustelu käydään englanniksi.

Klo 18-22 THE BEETLE -elokuva, nonstop esitys

Taiteilija Henrik Håkanssonin elokuva THE BEETLE on vuoden 2018 IHME-tilausteos, jonka pääosissa nähdään ainoastaan Vantaalla tavattu uhanalainen halavasepikkäkuoriainen. Taide-elokuvan tieteellisenä asiantuntijana toimi entomologi, professori Jyrki Muona. Elokuvassa kuultava kokeellinen elektroninen musiikki on taltiointi Mika Vainion konsertista vuodelta 2015. Elokuva oli aiemmin nähtävissä Yle Areenassa toukokuuhun 2019 saakka.

Klo 18-22 Kysy ekokoordinaattorilta!

Tule tapaamaan IHME Helsingin uutta ekokoordinaattoria, joka suunnittelee ja toteuttaa ekologisesti kestäviä ratkaisuja IHMEen tuotantoihin liittyen. Hän myös jakaa tietoa kestävistä toimintatavoista.

klo 20-21 IHME-raadin kokoontuminen

IHMEen asiakasraati uudistuu ja etsii uusia jäseniä mukaan toimintaan. Tapaamisissa tutustutaan taiteeseen, kuten tuleviin IHME-tilausteoksiin, vaikutetaan teosten saavutettavuuteen ja perehdytään teosten taustalla vaikuttavaan tieteeseen. Harjoittelemme myös yhdessä IHME-teosten inspiroimia arjen ympäristötekoja. Tule rohkeasti mukaan tutustumaan toimintaan! Lisätietoja täältä. 

Lisätietoja:

Tieteiden yön verkkosivut

Sofia Future Farm, Teesalonki, Sofiankatu 4 c