Uutiset

IHMEen ekokoordinaattori aloittaa työnsä

14.01.2020
IHMEen ekokoordinaattori Saara Korpela

Ympäristökysymykset ovat IHME Helsingissä muutakin kuin sanahelinää. Ekologisuus on ollut tärkeä arvo jo aiemmin, ja nyt sen asema vahvistuu entisestään. Konkreettisena ilmastotekona IHME Helsinki on nyt palkannut ekokoordinaattorin.

IHME Helsingin tiimissä ekokoordinaattorin vastuulla ovat ekologisesti kestävien toimintamallien suunnittelu, toteutus ja arviointi sekä niitä koskeva viestintä. Ekokoordinaattori selvittää, mistä toiminnan ilmastopäästöt koostuvat ja etsii vähemmän kuormittavia vaihtoehtoja. Suurennuslasin alle joutuvat esimerkiksi tilojen lämmön- ja sähkönkulutus, liikkuminen ja ruokailu. Mihin esteisiin matkalla törmätään ja miten ne voidaan ratkaista – näitä ja muita kysymyksiä pääsee seuraamaan vuoden 2020 aikana IHME Helsingin verkkosivuilla julkaistavassa IHMEen ekoblogissa.

Ekokoordinaattoriksi Saara Korpela

IHME Helsingin ekokoordinaattorina työskentelee 7.1.2020 alkaen FM Saara Korpela. Hän on perehtynyt opinnoissaan ympäristönsuojeluun, vesi- ja jätehuoltoon sekä kestävään kehitykseen. Aikaisempiin työtehtäviin ovat kuuluneet muun muassa Helsingin Ekotukun markkinointiviestintä ja Tullin ympäristöohjelman pilotointi.

”Työ IHME Helsingin ekokoordinaattorina on juuri sitä, mistä olen pitkään unelmoinut: konkreettista kehitystyötä hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja ekologisesti kestävien käytäntöjen luomiseksi”, iloitsee Korpela.

”Ilmastokriisi on myös mahdollisuus”

”Kriisi on hetki, jolloin muutos on mahdollinen – joka huonompaan tai parempaan. Ilmastokriisi on valtava haaste, mutta myös mahdollisuus luoda aivan uudenlaista ja jopa entistä parempaa kulttuuria ja olemisen tapoja. IHME Helsingin toiminnassa yhdistyvät hedelmällisellä tavalla taide, tiede ja ilmasto. Tavoitteiden tueksi tarvitsemme yksityiskohtaisia teknisiä tietoja. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin muutos ajattelussa ja tavoissa. Katsotaan, minkälaisia liikahduksia syntyy tämän vuoden aikana”, Korpela pohtii.

”Ilmastonmuutos ja kestävyyskriisi tulevat muuttamaan elämäämme ratkaisevasti tulevaisuudessa. Yhä useammat kaipaavat tietoa, jaettuja kokemuksia ja luovaa ajattelua suurten muutosten edessä. Taide tarjoaa mahdollisuuksia katsoa maailmaa vaihtoehtoisten menneisyyksien, nykyhetkien ja tulevaisuuksien kautta. Haluamme olla mukana pohtimassa ja testaamassa, miten taidetta ja tietoa voidaan tuottaa kestävällä tavalla. Ekokoordinaattorin palkkaaminen on yksi tapa investoida tulevaisuuteen”, kertoo IHME Helsingin toiminnanjohtaja Paula Toppila.