Podcast

Taide, tiede, ekologia -podcast 2

15.04.2025
Kuvakollaasi kahdesta kuvasta, joista toisessa on Taide, Tiede, Ekologia -podcastin juontaja Paula Toppila ja toisessa haastateltava Felicity Fenner. Kuvassa Paula Toppila nojaa ovenkarmiin ja hymyilee kohti kameraa. Hänellä on ruskeat keskipitkät hiukset, silmälasti ja musta poolokauluksinen paita. Felicity Fenner on vaaleahiuksinen hymyilevä nainen, jolla on tummansininen neule.
Paula Toppila (kuva: Veikko Somerpuro) ja Felicity Fenner (kuva: Louise Lister).

Kestävä kuratointi – biennaalit ja julkinen taide

 

Taide, tiede, ekologia -podcastin toisen kauden neljännen jakson aiheena on kestävä kuratointi. IHME Helsingin toiminnanjohtaja ja kuraattori Paula Toppila keskustelee professori Felicity Fennerin kanssa hänen kirjastaan Curating in a time of ecological crisis. Biennials as agents of change. Felicity Fenner on kuratoinnin ja kulttuurijohtamisen professori University of New South Wales and School of Art & Designissa Sydneyssä. Hän on myös Sydneyn kaupungin julkisen taiteen asiantuntijapaneelin puheenjohtaja ja hänellä on pitkä ura kansainvälisten näyttelyiden kuraattorina.

Podcastissa Felicity jakaa kokemuksiaan ja näkemyksiään julkisen taiteen kuratoinnista, ympäristötaiteen kehityksestä sekä taideprojektien ja bienaalien vaikutuksesta ympäristöön.

Podcastissa mainittuja kirjasuosituksia:

Prudence Gibson: The Plant Contract (2018), Brill.

Bronwyn Bailey-Charteris: The Hydrocene. Eco-Aesthetics in the Age of Water (2024). Routledge.

 

Tekijät

Tuottaja: Paula Toppila, Saara Moisio

Juontaja ja vieraat: Paula Toppila ja Felicity Fenner

Ääniteknikko: Bailey Polkinghorne

IHME-jingle: Viljami Valdén

 

IHME Helsinki jatkaa yhteistyössä Helsinki Open Wavesin kanssa Taide, tiede ja ekologia -podcast-sarjaa uusilla jaksoilla. Uudet jaksot päivittävät vuonna 2021 aloitetun podcast-sarjan keskusteluita, joiden aiheet ovat vielä ajankohtaisempia nyt.

Kuuntele jakso

IHME Helsinki -podcast: Art, Science Ecology 2

Sustainable Curatorial Practices: Biennials and Public Art

Kerro mitä pidit!

Mielipiteesi on meille tärkeä, jotta voimme kehittää toimintaamme. Antamalla palautetta voit vaikuttaa tulevien jaksoihin.