Podcast

Louhinta mediakulttuurin ja taiteen kontekstissa

19.05.2021

Louhinta mediakulttuurin ja taiteen kontekstissa

 

Tässä viidennessä jaksossa IHMEen Advisory Boardin jäsen, professori Jussi Parikka keskustelee taiteilija, tutkija Samir Bhowmikin kanssa.

Bhowmik avaa työssään materiaalisen ja kulttuurisen louhinnan käsitettä mediakulttuurien ja taiteen kontekstissa ymmärtääkseen toisaalta luonnonvarojen hyödyntämistä ja toisaalta muutoksia, joita tapahtuu ympäristössä sen seurauksena. Tässä podcastissa he jatkavat keskustelua useista aiheista kuten taiteellisesta työstä, arkkitehtuurista, kulttuurilaitoksista, energiasta sekä materiaalisen ja kulttuurisen louhinnasta.

 

Tuottaja & editoija: Paula Toppila
Juontaja ja vieras: Jussi Parikka & Samir Bhowmik
Äänimiksaus: Lucio Celomundo

 

Nykytaiteen tilausorganisaatio IHME Helsingin asiantuntijatyöryhmän jäsenet tuottivat podcast-sarjan taiteen, tieteen ja ekologian teemoista. He keskustelevat sarjassa taiteilijoiden ja taidelaitosten kanssa uusista lähestymistavoista reaktiona ympäristökriiseihin. Kuinka voimme lisätä tietoisuutta ja aktivoida yleisöjämme, vähentää hiilidioksidipäästöjämme, luoda kestävämpää taidemaailmaa ja edistää kulttuurin muutosta, jossa vähemmän on enemmän?

Podcast on tuotettu yhteistyössä Helsinki Open Wavesin kanssa.

Kuuntele jakso

IHME Helsinki podcast: Art, Science, Ecology

Extraction in the context of media culture and art