Menneet tapahtumat

IHME-lukupiiri 11.12.2023

27.10.2023
Julian Bagginin Filosofien ajattelun opas -kansikuva ja potretti Sofia Blanco Sequierosista, kiharahiuksinen hymyilevä näinen silmälasit päässä
Julian Baggini: Filosofisen ajattelun opas (niin & näin). Sofia Blanco Sequieros, kuva: Sofia Blanco Sequieros.

Julian Baggini ja Filosofisen ajattelun opas

Tervetuloa mukaan lukupiiriin, jossa käsitellään Julian Bagginin Filosofisen ajattelun opas -kirjaa. Kokoonnumme maanantaina 11.12. klo 17:30 – 19:00 Bottan Runeberg-kabinettiin (Museokatu 10) keskustelemaan väitöskirjatutkija ja kirjallisuuskriitikko Sofia Blanco Sequierosin johdolla kirjasta, joka opettaa kriittistä ajattelua:

“Disinformaatiota, demagogiaa ja yksinkertaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin ei vastusteta omilla puolitotuuksilla vaan koulimalla jokaisesta kansalaisesta kriittinen ajattelija. Filosofisen ajattelun opas sisältää kaksitoista helppotajuista lukua, joiden avulla kuka tahansa oppii soveltamaan johdonmukaista päättelyä ja järkiajattelua niin arjen kuin julkisuudenkin ongelmiin.”(niin & näin)

Filosofian kansantajuistajana kunnostautunut Julian Baggini (s. 1968) on brittiläinen filosofi ja toimittaja. Hän on kirjoittanut filosofiasta yli 20 kirjaa sekä lukemattomia artikkeleita sanoma- ja aikakauslehtiin.

Sofia Blanco Sequeiros on filosofian väitöskirjatutkija ja kirjallisuuskriitikko. Tutkijana hän on perehtynyt tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja sen käyttämiseen päätöksenteon tukena, sekä opettanut kursseja kriittisestä ajattelusta. Kirjallisuuskriitikkona Sofia on kirjoittanut erityisesti runoudesta ja esseistiikasta.

Hänelle Filosofisen ajattelun opas on avain nykymaailman ymmärtämiseen. Informaatio- ja tietotulvan keskellä kriittisen ajattelun taito on selviytymistaito, jonka avulla ihminen erottaa faktan fiktiosta ja totuuden valheesta, ja voi siten toimia omien arvojensa mukaisesti. Bagginin teos osoittaa, mitä terävä ajattelu pohjimmiltaan tarkoittaa, ja antaa välineitä oman ajattelutaidon kehittämiseen.

Haluatko pysyä ajan tasalla IHMEen toiminnasta ja tapahtumista?

Tilaamalla uutiskirjeemme, kuulet uusimmat uutisemme noin kerran kuussa.

Tilaa uutiskirje