Menneet tapahtumat

W A U H A U S: What’s Fermenting?

25.10.2023
What’s Fermenting? Kuva: Aliisa Talja.

Keskustelua vertaisten parissa

 

What’s fermenting? on tauko, hetki henkilökohtaiselle reflektiolle ja tila jakamiselle osana Frame Contemporary Art Finlandin Islands of Kinship -tapahtumaviikkoa Lauttasaaren kartanolla. Tapahtuma kutsuu ihmiset yhteen pysähtymään ja jakamaan kokemuksiaan kestävyyskriisien myllertämässä maailmassa. Iltapäivän aikana virittäydymme tunnustelemaan suhdettamme ympäristöön sekä ympäristökriisin herättämiä ajatuksia ja kokemuksia. Keskustelemme aiheista ja herättelemme ajatuksia muutoksen keinoista.

Tapahtuman ohjelma koostuu kuuntelemisesta, reflektiosta, omien kokemusten jakamisesta ja ohjatusta keskustelusta pienryhmissä. Tarjolla on fermentoituja juomia.

Tapahtuman suunnittelu ja fasilitointi: Aliisa Talja ja Samuli Laine

Aliisa Talja on monitaiteilija ja fasilitaattori, joka käsittelee työssään suhteisuuden, läheisyyden ja huolenpidon kysymyksiä. Aliisalla on vuosien kokemus kollektiivisesta toiminnasta, työpajojen järjestämisestä sekä feminististen toimintatapojen tutkimisesta ja kehittämisestä.

Samuli Laine on skenografi ja esitysten tekijä sekä W A U H A U S -kollektiivin ja Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsen. Hän on viime vuosina ollut kiinnostunut keksinäisriippuvuudesta, vastavuoroisuudesta, relaatioista ja huolenpidosta. Ne ovat toimineet sekä työskentelyn että taiteen lähtökohtina.

W A U H A U S on Helsingistä käsin toimiva monialainen taidekollektiivi. WAUHAUSin työt asettuvat usein eri taiteenalojen väliin ja voivat tapahtua hyvin erilaisissa tiloissa. Teoksia on nähty niin pienissä black box -teattereissa ja kaupunkitiloissa kuin suurella urheilustadionilla ja Kansallisteatterin päänäyttämöllä.

Tapahtuman tuottavat yhteistyössä WAUHAUS, IHME Helsinki ja Frame Contemporary Art Finland

What’s Fermenting on osa Transformative Actions for Contemporary Art -tapahtumaa, jonka järjestää Frame Contemporary Art Finland.