Menneet tapahtumat

Myrskyvaroituksen RuokaSalonki 20.9.2023

31.05.2023

RuokaSalonki Puistokatu 4:ssä ja striimin välityksellä

 

Tervetuloa kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja ruokavalion merkityksestä ilmastokriisissä sekä osallistumaan ihan jokaista koskettavaan keskusteluun! Keskustelun jälkeen tapahtuman liveosallistujilla on mahdollisuus osallistua IHME Helsinki 2021 -teokseen Katie Patersonin To Burn, Forest Fire -suitsukeseremoniaan. Tapahtuman järjestää Myrskyvaroitus ry yhteistyössä IHME Helsingin ja Puistokatu 4:n kanssa. Keskustelu pidetään Puistokatu 4:n Jumppasalissa. Tilassa on rajoitettu määrä paikkoja ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Tilaisuuteen voi ilmoittautua ennakkoon osoitteeseen ella.luoma@outlook.com.

Ilmasto muuttuu ja ilmastokriisin vaikutukset näkyvät ympäri maailmaa. Yksi merkittävä ilmastokriisin seurauksena muuttuva järjestelmä on ruokajärjestelmä. Se millaista ruokaa syömme, ei ole ainoastaan yksilön vastuulla.  Siitä huolimatta kuluttajat ovat keskeisessä roolissa muokkaamassa kaupan ja siten myös alkutuottajien päätöksiä.

Ohjelma

17:00-18:30 Ilmastokriisi ja kestävä ruokavalio

  • Miksi teema on tärkeä? Timo Tyrväinen (Myrskyvaroitus – Storm Warning ry:n pj)
  • Kestävä ruokavalio: Kenen asia? Minna Kaljonen (tutkimusprofessori, SYKE)
  • Ruokajärjestelmä murroksessa, Pasi Pohjolainen (tutkija, Helsingin Yliopiston taloustieteen osasto)
  • Veganismin aika on nyt! Benjamin Pitkänen (Vegaaniaktivisti, eläinoikeusyhdistys Viral Vegans ry:n pj)

18.30-19.00 To Burn, Forest, Fire -suitsukeseremonia (Katie Paterson / IHME Helsinki 2021 -teos)

Metsät ovat maailmanlaajuisesti merkittävässä roolissa ilmastonmuutoksen hidastajina ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitäjinä. Ruoantuotanto kuitenkin kaataa tällä hetkellä metsiä nopeammin kuin niitä ehditään suojella. Keskustelun jälkeen livetilaisuuden osallistujilla on mahdollisuus tutustua planeettamme ensimmäisen ja viimeisen metsän tuoksuihin Katie Patersonin To Burn, Forest, Fire -suitsukeseremoniassa. Seremonian kesto on 30 minuuttia. To Burn, Forest, Fire on IHME Helsinki 2021 -teos, joka toteutettiin Helsingissä syyskuussa 2021. Sen jälkeen teos on ollut esillä monissa eri maissa ja maanosissa.

 

IHME Helsinki 2021 -teos on Katie Patersonin To Burn, Forest, Fire. Teoksessa voi haistaa maapallon ensimmäisen ja ilmastokriisin ajan viimeisen metsän tuoksut suitsukkeina. Kuva: Veikko Somerpuro.

Saavutettavuus ja esteettömyys:

Puistokatu 4 sijaitsee Kaivopuiston kupeessa. Suosittelemme saapumaan paikalle kävellen, pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä. Lähin raitiovaunupysäkki on linjan 3 Neitsytpolku. Voit katsoa itsellesi sopivan liikenneyhteyden HSL:n reittioppaasta. Puistokatu 4 on esteetön. Tarkemmat tiedot löytyvät Puistokatu 4:n verkkosivuilta.

Turvallisemman tilan periaatteet:

Noudatamme tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita. Emme hyväksy rasismia, sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai mihinkään muuhunkaan ominaisuuteen tai piirteeseen liittyvää syrjintää. Tule sellaisena kuin olet, ilman oletuksia toisista.

Tapahtuman puheosuus striimataan IHME Helsingin YouTube-kanavalla, jonne se jää myös tallenteeksi.

IHME Helsingin YouTube Puistokatu 4

Haluatko pysyä ajan tasalla IHMEen toiminnasta ja tapahtumista?

Tilaamalla uutiskirjeemme, kuulet uusimmat uutisemme noin kerran kuussa.

Tilaa uutiskirje