Uutiset

IHME ja AMPI esittävät kaksi elokuvantekijää: Shahi Derky ja Mariangela Pluchino

17.09.2020
Shahi Derky: Leftovers

IHME Helsinki iloitsee yhteistyöstä Academy of Moving People and Images (AMPI) kanssa. AMPI järjestää osana IHMEen syksyn ohjelmaa elokuvanäytöksen ja siihen liittyvän keskustelun. Ohjelman on kuratoinut taiteilija Tellervo Kalleinen, joka johtaa myös keskustelua kahden elokuvantekijän kanssa. Esitys on klo 10.00–12.00 Kino Reginassa, Oodissa lauantaina 3. lokakuuta. Keskustelu käydään englanniksi ja sisäänpääsy on kaikille maksuton.

”Yksi Academy of Moving People and Images päätavoitteista on haastaa rakenteellista rasismia, suvaitsemattomuutta, sukupuolten välistä epätasa-arvoa ja eri näkökulmien edustuksen puutetta elokuvateollisuudessa. AMPI tekee yhteistyötä instituutioiden ja organisaatioiden kanssa muuttaakseen nämä haasteet yhteiseksi tehtäväksi. On hienoa nähdä, että IHME tunnustaa nämä periaatteet ja ottaa vastuuta AMPI:n rinnalla. Tämä tapahtuma on askel kohti päämääräämme. ” toteaa Erol Mintas, elokuvantekijä – AMPI:n perustaja ja taiteellinen johtaja.

Academy of Moving People and Images on helsinkiläinen foorumi liikkuville ihmisille – niille, jotka ovat saapuneet Suomeen eri syistä, olivatpa he maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita, opiskelijoita tai työsuhteessa. AMPI: n tavoitteena on kehittää uusi oppimismalli ja kestävä koulutusalusta, jossa Suomeen saapuneet eri taustaiset ihmiset voivat osallistua elokuvateollisuuteen ja edistää yhdenvertaisuutta alalla.

”Tällä tapahtumalla on myös toinen merkitys AMPI: lle. AMPI-ohjelmaan osallistuneet ja siitä valmistuneet elokuvantekijät pääsevät kohtaamaan yleisönsä, esittämään ja puhumaan elokuvistaan. Onnittelemme elokuvantekijöitä Shahi Derkyä ja Mariangela Pluchinoa heidän elokuvistaan ja haluamme sydämellisesti kiittää AMPI:n neuvottelukunnan jäsentä Tellervo Kalleista näiden elokuvien valitsemisesta tähän erityiseen tapahtumaan. ” Erol Mintas jatkaa.

”Tammikuussa pidetyssä AMPIn ensimmäisen toimintavuoden tuloksia esitelleessä tapahtumassa Bio Rexissä  – jota en ole koskaan nähnyt niin täynnä ihmisiä – hämmästyin. Elokuvien laatu oli korkea sekä teknisesti että sisällöltään ja ryhmän kollektiivinen henki vaikutti valtavalta. Olen valinnut IHME Helsinki -näytökseen kaksi hyvin erilaista elokuvaa. Mariangela Pluchinon Leonarda – Flesh Aint Weak on hämmästyttävä taidonnäyte ja outo tarina pakkomielteisestä ja omistamishaluisesta äidistä. Shahi Derkyn Leftovers on viipyilevä, koskettava kuvaus jokapäiväisestä tapahtumasta, uuden jääkaapin ostamisesta – sekä kaipuun ja irrallisuuden tunteista, joihin tarina vie katsojan ”, taiteilija Tellervo Kalleinen kertoo elokuvavalinnoistaan.

Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. Ohjelmaa voi seurata myös etäyhteyksin IHMEen YouTube -kanavalla klo 10:30-11:45. Kino Reginaan mahtuu turvallisesti 75 henkeä. Tapahtuma Facebookissa >>

 

Ohjelma

Elokuvaesitys

Lauantaina 3. lokakuuta 2020 klo 10: 00–12: 00

Kino Regina, Helsingin keskuskirjasto Oodi.

10.00 Kahvi ja vegaaninen smoothie rekisteröityneille tarjoillaan aulassa Kino Reginan ulkopuolella

10.30 Tervetuliaispuheet: Paula Toppila, toiminnanjohtaja, IHME Helsinki, Erol Mintas, AMPI: n perustaja ja johtaja sekä taiteilija Tellervo Kalleinen, AMPI-neuvonantaja

10.40 Shahi Derky: Leftovers, kesto 11 min

10.55 Mariangela Pluchino: Leonarda Flesh ain´t weak, kesto 15 min

11.10 Tellervo Kalleisen ohjaama keskustelu elokuvantekijöiden Shahi Derkyn (läsnä Zoomin kautta) ja Mariangela Pluchinon kanssa, yleisökysymykset

12.00 Tapahtuma päättyy

Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille turvallisen tilan periaatteiden mukaisesti – tule sellaisena kuin olet.

Tulethan polkupyörällä, kävellen tai julkisilla liikennevälineillä. Saapumisohjeet täällä >> Esteettömyystiedot täällä >>

Tapahtuman turvallisuus on meille tärkeää. Noudatamme COVID-19-pandemiarajoituksia eli tilaisuudessa pidetään turvallinen etäisyys muihin ja huolehditaan käsihygieniasta. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Ethän tule paikalle, jos et ole terve. Tapahtumaa voi seurata myös striimin kautta etänä. Kiitos.

Olisi hienoa kuulla palautetta tapahtumasta. Vastaathan täällä >>