Uutiset

IHME kiittää vuodesta 2020

21.12.2020
Kuva / Photo: Saara Korpela

Yllätysten ja muutosten vuosi 2020 on päättymässä ja haluamme kiittää yhteistyökumppaneitamme ja IHMEen vanhoja ja uusia ystäviä tästä vuodesta. Kiitämme myös toimintamme mahdollistajia, perustajasäätiömme Pro Artea, Koneen Säätiötä sekä Saastamoisen säätiötä.

Olemme kuluneen vuoden aikana järjestäneet tapahtumia yhteistyössä taiteen ja tieteen alan toimijoiden kanssa. Tapahtumataltiointeja löytyy IHMEen Tieteiden yön Art, Science and Environment -keskustelusta sekä Itämerensuojeluvinkkejä Listening Through the Dead Zones -käynnistystapahtumasta.  Taiteen kentän kestävyyteen tähtäävät puheenvuorot löytyvät Ekoseminaarin taltioinneista.

Järjestimme vuoden aikana myös elokuvatapahtuman yhteistyössä Academy of Moving People and Imagesin kanssa sekä yhteisiä tapaamisia IHME-raadin kesken.  Vuoden ajan olemme myös kehittäneet kestävämpiä toimintatapoja IHMEen toimintaan yhdessä ekokoordinaattori Saara Korpelan kanssa, joka on kirjannut käytännönläheiset oivallukset Ekoblogiin.

Joulukorttirahat Siemenpuu-säätiölle

Joulutervehdystemme varat lahjoitimme tänä vuonna Siemenpuu-säätiölle.  Siemenpuun kehitysmaissa rahoittamat hankkeet vähentävät köyhyyttä ja epätasa-arvoisuutta sekä rajoittavat luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä ja ilmastopäästöjä. Hankkeet ovat paikallisten järjestöjen omia, niiden itsensä suunnittelemia ja toteuttamia aloitteita.

Lahjoituksen myötä suuntaamme katseemme metsiin ja Katie Patersonin To Burn, Forest, Fire -teokseen, joka on vuoden 2021 IHME Helsinki -tilausteos. Teos tuo suitsukkeiden muodossa aistittavaksemme maailman ensimmäisen ja viimeisen metsän. Teos toteutuu eri kohteissa pääkaupunkiseudulla myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina.

Suuntaamme vuoteen 2021 innostuksella

Vuonna 2021 nähdään poikkeuksellisesti kaksi IHME Helsinki -teosta: To Burn, Forest, Fire -teoksen lisäksi tuotamme vuoden 2020 tilausteoksen, Jana Winderenin Listening Through the Dead Zones ääni-installaation Helsingin Soutustadionille elokuussa 2021. Jana Winderenin ja IHMEen toiminnanjohtaja, kuraattori Paula Toppilan tekemät merten tilaa koskevat asiantuntijahaastattelut on luettavissa ja kuunneltavissa IHMEen verkkosivuilla.

Aloitamme keväällä 2021 yhteistyön Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutin (HELSUS) sekä Taideyliopiston Kuvataideakatemian kanssa Art, Science and Ecology -kurssin merkeissä, jonka verkkoluennot ovat avoimia kaikille taiteesta, tieteestä ja ekologiasta kiinnostuneille. Luennoitsijoina toimii IHME Helsinki -tilausteosten taiteilijoiden lisäksi useita taidekentän kansainvälisiä toimijoita.

Tervetuloa IHMEen pariin myös ensi vuonna!