Uutiset

IHME-raati yhdistää taiteen kokemisen ja ympäristöteot

02.12.2019
IHME-raadin kanssa on testattu esimerkiksi siirtymistä taideteosten tapahtumapaikoille. Kuva: Veikko Somerpuro.

Haluatko oppia lisää taiteesta, tieteestä ja ympäristökysymyksistä? Tule mukaan IHME-raatiin, jonka toiminnassa yhdistyvät nämä kaikki! Ennakkotietoja ei tarvita, utelias asenne riittää.

Vaikuta IHMEen toimintaan

Haluamme kehittää IHME Helsingin toimintaa yleisön ääntä kuunnellen. IHME-raadin toiminta on meille mahdollisuus kuulla palautetta tapahtumista ja viestinnästämme jo niiden suunnitteluvaiheessa. Noin neljä kertaa vuodessa kokoontuva asiakasraati kutsutaan kurkistamaan kulissien taakse, toimimaan IHME-teosten testiyleisönä, kommentoimaan viestintämateriaaleja ja antamaan palautetta jo koetusta.

Kaikki lähtee taiteesta

Raadin toiminta lähtee siitä mistä IHMEkin, taiteesta. IHMEen kerran vuodessa tuottamat tilausteokset tarkastelevat kukin omalla tavalla kysymystä ympäristön kestokyvystä ja tarjoavat vaihtoehtoja omien näkökantojemme muodostamiseen. Keskustelujen lisäksi raatilaiset pääsevät tutustumaan IHME-teoksen tekijöihin, tapaamaan taiteilijoita ja mahdollisuuksien mukaan myös heidän keskustelukumppaneinaan toimivia tutkijoita. Raatilaiset kutsutaan lisäksi IHMEen tapahtumiin ja juhliin.

Ympäristötekoja yhdessä

IHME Helsinki reagoi ilmastokriisiin tarkastelemalla toimintatapojaan ja kehittämällä niitä ekologisemmaksi kaikilla toiminnan tasoilla. Toisinaan muutosten tekeminen on haastavaa; välillä on vaikea tietää, mistä aloittaa tai mikä on lopulta tehokkain tapa hillitä omaa hiilijalanjälkeään. Siksi toivomme IHME-raadista joukkovoimaa, jonka kanssa keskustella ja testata ympäristötekoja omassa arjessa toisiamme kannustaen ja vinkkejä jakaen. Tapaamisissa käsitellään erityisesti niitä teemoja, joita IHME-teokset käsittelevät. Toiminnan tueksi peilaamme tieteen tarjoamaa tietoa ja jaamme omia kokemuksia. Yhdessä päätämme mitä ympäristötekoja haluamme omassa arjessamme kokeilla ja mistä osa-alueista haluaisimme tietää lisää seuraavalla kerralla.

Raatiin kuuluminen on vapaaehtoista. Parhaassa tapauksessa porukassa kohtaavat eri-ikäiset ja taustaiset ihmiset, joita yhdistää uteliaisuus taiteeseen ja toiveikkuus yhteiseen muutokseen.

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä viestinnän suunnittelija Saara Moisioon saara.moisio[a]ihmehelsinki.fi tai 045 235 0080.