Uutiset

IHMEen kieliharjoittelija: Zara Asgher

04.09.2024
Kuva on tummahiuksinen aikuinen nainen, joka katsoo hieman hymyillen suoraan kameraan. Hänellä on päällään sinertävä takki.
Zara Asgher, kuva: Elias Jurvanen.

Pakistanista kotoisin oleva kuvataiteilija ja kuvataiteen opettaja, Zara Asgher on aloittanut suomen kielen harjoittelijana IHME Helsingissä. Hän on valmistunut maisteriksi Aalto-yliopiston Nordic Visual Studies and Art Education-ohjelmasta 2022. Aiemmat opintoihin liittyvät työharjoittelut ovat tuoneet Zaralle työkokemusta taidekasvatusohjelmista Suomen valokuvataiteen museosta sekä Espoon taidemuseosta EMMAsta. Tällä hetkellä Zara opiskelee suomen kielen integraatiokurssilla ja suorittaa kuuden viikon kieliharjoittelunsa IHME Helsinki 2024 -teoksen eli Cooking Sectionsin Maaleipä-juhlan tuotantovaiheen aikana.

Minulla on edelleen omia näyttelyitä sekä Pakistanissa että Suomessa ja olen kiinnostunut taidekasvatuksesta sekä julkisista taidetapahtumista. Myös taideteoksissani käsittelen julkisia tiloja ja tutkin piirroksissani sosiaalisten sukupuolten ilmenemistä julkisessa tilassa. Olen innoissani harjoittelusta IHMEessä ja Maaleipä-juhlan parissa, tästä tulee jännittävä ja opettava kokemus!

IHME Helsingissä olemme iloisia päästessämme työskentelemään yhdessä Zaran kanssa. Otamme mielellään vastaan suomen kielen harjoitteluhakemuksia. Kieliharjoittelu tarjoaa harjoittelijalle mahdollisuuden tutustua paikalliseen työskentelykulttuuriin ja oppia organisaation työnteon prosesseista. Harjoittelupaikkojen tarjoaminen on yksi tapa toteuttaa yhdenvertaisuutta toiminnassamme. Samalla saamme toimintaamme uusia näkökulmia harjoittelijalta ja tuemme harjoittelijan työllistymistä Suomessa. Helsingissä yhä useampi puhuu äidinkielenään muuta kieltä kuin suomea.

Zaran voit tavata lauantaina 21.9. syyskuuta Helsingin Kellohallissa, kun Maaleipä-haaste huipentuu Maaleipä-juhlaan! Tapahtumassa haasteen finalistileivät ovat esillä ja maisteltavissa Maaleipä-näyttelyssä. Lisäksi juhlassa on maaperää ravitsevien tuotteiden markkinat, ruokaturvatyöpaja, leipäkuoro, musiikkia sekä Maaleivän innoittamia herkkuja. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Lue lisää ja tule mukaan juhlimaan Maaleipää!