Uutiset

IHMEen TET-harjoittelijat

04.10.2024
Kaksi henkilöä katsoo hymyillen kameraan. Taustalla on punainen seinä.
IHMEen TET-harjoittelijat Nea ja Sansa. Kuva: Elias Jurvanen.

IHME Helsinki -tiimiä täydensi syyskuun viimeisen viikon ajan kaksi kulttuuri-TET-harjoittelijaa, Sansa ja Nea Herttoniemen yhteiskoulusta. TET-harjoittelijat ovat päässeet tutustumaan tämän vuoden IHME-teokseen sekä kulttuuriorganisaatiossa työskentelemiseen. Nea ja Sansa kirjoittivat jutun omasta viikostaan IHMEessä:

Moi! Me olemme Nea ja Sansa, Herttoniemen yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaisia. Meidän kiinnostuksen kohteita ovat taiteen erilaiset muodot, musiikki, piirtäminen ja ompelu. Vapaa-ajalla tykkäämme pelata tennistä ja piirtää. Halusimme IHME Helsingille TET:iin, koska taiteen lisäksi meille ajankohtaisia aiheita ovat ilmastoon liittyvät kysymykset. Meidän lempiaineita koulussa ovat kuvaamataito, maantieto ja biologia, joten ajattelimme, että juuri IHME Helsinki sopisi meille hyvin.

Mikä on kulttuuri-TET?

TET-harjoittelu on jakso, jonka aikana kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset pääsevät tutustumaan ja oppimaan työelämästä, mutta miten kulttuuri-TET eroaa siitä? Kulttuuri-TET:in aikana nuori pääsee tutustumaan ja osallistumaan erityisesti kulttuurialan toimintaan. Jakson aikana nuori voi muun muassa oppia luovuuden ja järjestelmällisyyden taitoja ja päästä työskentelemään asiakaspalvelutyössä tai tutustumaan projektilähtöiseen työskentelyyn. Nuoret pääsevät myös tuomaan työpaikalla esille oman näkökulmansa eri asioihin. IHMEellä pääsee tutustumaan erityisesti projektipohjaisen työn tekemiseen laajemmasta näkökulmasta kuin vain tavallisessa TET:issä.

Mitä me olemme oppineet TET-jakson aikana?

TET-jakson aikana me olemme oppineet paljon kaikenlaista uutta taitoa ja tietoa, jota voi tarvita tulevaisuuden työelämässä. Tiedonhaun tehtävät ovat opettaneet meille, kuinka löytää tietoa erilaisilta nettisivuilta ja kuinka ymmärtää erilaisia tekstejä paremmin. IHME Helsingin YouTube-kanavan lyhyet videot olivat hyvin opettavaisia ja opimme niistä paljon uutta tietoa tämän vuoden IHME Helsinki -teoksesta, Maaleipä-haasteesta. Nuorille suunnattu opetuspaketti opetti meille taitoja esimerkiksi kaupassa olevien leipätuotteiden ja Maaleipien väliseen vertailuun ja luovaan ajatteluun aiheeseen liittyen.

Mitä olemme tehneet TET-jakson aikana?

TET-jakson aikana olemme päässeet tutustumaan tämän vuoden IHME Helsinki-teokseen, Maaleipä-haasteeseen ja siihen liittyvään opetuspakettiin, jossa pääsimme esimerkiksi piirtämään ajatuskarttaa aiheeseen liittyen sekä vastailemaan Maaleipä-haasteen nettisivun esittämiin kysymyksiin. Pääsimme TET-jakson aikana myös katsomaan lyhyitä YouTube-videoita Maaleipä-teokseen liittyen.

Miksi IHMEelle TETtiin?

Suosittelemme IHME Helsinkiä niille, jotka ovat kiinnostuneita taiteesta ja luonnontieteistä. IHME Helsingillä saat mahtavan ensivaikutelman siitä, millaista on työskennellä yhdessä monialaisten ammattilaisten kanssa taiteen ja luonnontieteiden parissa. IHMEellä on myös mahtava ja ystävällinen henkilökunta, joka tekee olosi tervetulleeksi ja ottaa huomioon myös nuoren omat mielenkiinnon kohteet ja toiveet.

Kiinnostaako sinua työelämääntutustumisjakso kulttuurityön parissa?

IHME Helsinki ottaa mielellään vastaan kulttuuri-TET-harjoittelijoita. Kulttuuri-TETin ajatus on tarjota nuorille työelämään tutustumisjakso, jonka aikana heidät otetaan mukaan kehittämään kulttuurilaitoksen tai muun kentän organisaation toimintaa.