Uutiset

Keskustelu: Katie Paterson ja David Haskell

27.08.2021
IHME järjestää taiteilija Katie Patersonin ja tutkija David Haskellin verkkokeskustelun 8.9.2021. Katie Patersonin kuva © Giorgia Polizzi, 2015. David Haskellin kuva Katherine Lehman.

Meillä on ilo ilmoittaa, että järjestämme verkkokeskustelun IHME Helsinki 2021 -taiteilijan Katie Patersonin ja professori David Haskellin välillä keskiviikkona 8. syyskuuta kello 18 Suomen aikaa.

Englanninkielisen keskustelun verkkotallenne löytyy IHMEen YouTube -kanavalta >>

David Haskell on yksi monista tutkijoista, joiden kanssa Katie on tehnyt yhteistyötä toteuttaakseen IHME Helsinki -tilausteoksen 2021, jonka nimi on To Burn, Forest, Fire. Taideteos koostuu planeettamme ensimmäisen metsän tuoksusta ja ilmastonkriisin ajan viimeisen metsän tuoksusta. Nämä tuoksut on jalostettu suitsukkeiksi, joita poltetaan suitsukeseremonioissa eri puolilla Helsinkiä 1.-30.9.2021

Katien ja professori Haskellin keskustelut olivat erityisen tärkeitä viimeisen metsän määrittelemisessä. Haskell on myös kirjoittanut esseen teoksen yhteydessä toteutettavaan julkaisuun.

David Haskellin työ kirjailijana, tiedemiehenä ja äänittäjänä muistuttaa meitä siitä, että elämän sisältö ja kauneus syntyvät keskinäisistä suhteista ja keskinäisriippuvuudesta. Hän on palkittujen kirjojen The Forest Unseen ja The Songs of Trees kirjoittaja ja professori Etelä-yliopistossa Sewaneessa, TN, USA.

Lisätietoa IHME Helsinki 2021 -tilausteoksesta To Burn, Forest, Fire >>