Uutiset

Syksyä odottaen!

11.06.2021
IHME Helsinki -tilausteokset ovat myös osa Helsinki Biennaali Inspired -kokonaisuutta. Ensimmäinen biennaali järjestetään ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä, Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021. Kuva: Matti Pyykkö / Helsinki Marketing.

Kesä on saapunut kaupunkiin, mutta IHMEessä tähytään ja tulevaan syksyyn. Syykin on ilmeinen; IHMEen kymmenen tilausteoksen historiassa emme ole koskaan toteuttaneet kahta teosta samana vuonna!

Korvat auki merelle

Elokuussa päästään tutustumaan vedenalaisiin äänimaailmoihin, kun taiteilija Jana Winderenin yhdessä Tony Myattin kanssa toteuttama Listening Through the Dead Zones -ääni-installaatio rakentuu Helsingin Töölössä sijaitsevaan soutustadionin katsomoon. Teos siirtyi vuodella covid-19-pandemian johdosta ja on auki yleisölle 6.-24.8.2021 joka päivä klo 10-20.

Teokseen liittyvät taiteilija Jana Winderenin ja IHMEen toiminnajohtaja, kuraattori Paula Toppilan toteuttamat asiantuntijahaastattelut avaavat näkökulmia Itämeren sekä muiden maailman vesistöjen tilaan ja tarkastelevat myös taidemaailman vaikutusta ympäristöön. >>

Listening Through the Dead Zones -kick off -tapahtuma vuoden 2020 elokuussa tarjosi erilaisia vinkkejä Itämeren suojeluun. Tutustu puheenvuoroihin täällä >>

Teoksen innoittamaan #IHMEmeriteko -kilpailuun voi osallistua postaamalla oma Itämeren hyvinvointia edistävä teko Instagramiin. Syken erikoistutkija Seppo Knuuttila valitsee Itämeri-ystävällisen illallispaketin voittajan, joka julkistetaan Itämeripäivänä 26.8.2021. Lue lisää matalan kynnyksen kilpailusta >>

Tuoksut johdattavat muinaiseen metsään

Syyskuussa toteutuu taiteilija Katie Patersonin IHME Helsinki 2021 -teos To Burn, Forest, Fire. Teos koostuu planeettamme ensimmäisen metsän sekä ilmastokriisin ajan viimeisen metsän tuoksuista, jotka on jalostettu suitsukkeiksi. Noin tunnin mittaisia suitsukeseremonioita järjestetään eri puolilla Helsinkiä 1.-30.9.2021.

Katie Patersonin studio tekee yhteistyötä eri tieteen alojen tutkijoiden kanssa. IHME Helsinki -teosta varten tukijoiden apua tarvittiin määriteltäessä paitsi maailman ensimmäinen ja viimeinen metsä, mutta myös niiden tuoksuyhdistelmät.

Saman meren äärellä

IHME Helsinki -tilausteokset ovat myös osa Helsinki Biennaalin Inspired -kokonaisuutta. Itsenäiset IHME Helsinki -teokset tuovat esiin yhteen kytkeytymisiä ja ympäristökriiseissä näkyviä keskinäisriippuvaisuuksia, joita myös Sama meri -nimellä otsikoidun Helsinki Biennaalin teemat käsittelevät. Ensimmäinen biennaali järjestetään ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä, Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021. Kuten IHMEen teoksiin, myös Helsinki Biennaaliin on vapaa pääsy.

Helsinki Biennaalin taiteilijoiden joukossa on myös IHMEen puheohjelmistossa esiintyneitä taiteilijoita. Tutustu englanninkieliseen Art, Science, Ecology -luentosarjaan IHMEen YouTube -kanavalla sekä IHME Helsingin Art, Science, Ecology -podcastiin >>