Uutiset

True Finn nykytaiteen superviikolla Helsingissä

09.09.2019
IHME Project 2014 Yael Bartana: True Finn. A Film still.

Nykytaiteesta ja ajankohtaisista keskusteluista kiinnostuneita hellitään syyskuun toisella viikolla monin tavoin. Helsingissä järjestetään tuolloin kaksi monipuolisesti eri taidetoimijoita kokoavaa tapahtumaa: Today Is Our Tomorrow ja Gathering for Rehearsing Hospitalities.

PUBLICS: Today Is Our Tomorrow

Today Is Our Tomorrow on nykytaideorganisaatio PUBLICSin aloitteesta syntynyt kollektiivinen, poikkitaiteellinen ja yhteistyöhön perustuva festivaali. Lukuisten paikallisten ja kansainvälisten organisaatioiden ja toimijoiden kanssa toteutettu festivaali sijoittuu Helsingin Kalliossa sijaitsevaan yökerho Kaikuun ja sen naapuritiloihin Kiekuun ja Stidilään 12.-14.9. Today Is Our Tomorrow on taiteellisten työskentelytapojen, keskusteluiden, työpajojen, installaatioiden, interventioiden, elokuvaesitysten, tapahtumien, performanssien, DJ-settien ja kuratoriaalisten projektien kokonaisuus klubikontekstissa.

Tosi suomalainen – utopia kansalaisuudesta

IHME Helsinki osallistuu Today is Our Tomorrow -tapahtumaan esittämällä vuoden 2014 IHME-teoksen, Yael Bartanan True Finn – Tosi suomalainen -elokuvan tapahtuman jokaisena päivänä osana festivaalin elokuvaohjelmaa. Israelilaistaustaisen Yael Bartanan teos käsittelee suomalaisuutta ja sitä, miten kansallinen identiteetti toimii mukaan ottamisen ja poissulkemisen välineenä.

IHMEen toiminnanjohtaja Paula Toppila perustelee teosvalintaa: ”PUBLICSin Today is Our Tomorrow – tapahtumakokonaisuuden teemana ovat tulevaisuudet, taiteen mahdollisuus antaa työkaluja mielikuvitukselle.  Taiteen kautta voimme kuvitella nykyisyyksiä uudelleen, kylvää muutoksen siemeniä niin ajattelulle kuin toiminnalle. Yael Bartanan True Finn on kahdeksan eritaustaisen ihmisen viikon pituinen eletty utopia, elokuva moniäänisyydestä, yhteen kokoontumisesta ja jakamisesta. Teoksen kysymät kysymykset kansallisesta identiteetistä ovat edelleen polttavan ajankohtaisia.”

Frame: Gathering for Rehearsing Hospitalities

Jo alkuviikosta 9.9. starttaava Gathering for Rehearsing Hospitalities -tapahtuman ohjelma tuo yhteen Frame Contemporary Art Finlandin Suomeen kutsumat asiantuntijavieraat sekä paikalliset taidekentän toimijat. Tapahtumassa pohditaan, kuinka taiteen yhteydessä voidaan rakentaa ja välittää uusia toimintatapoja ja käytäntöjä vieraanvaraisuuden hengessä. Tapahtumaan liittyvät taiteen ammattilaisten keskustelut, elokuvanäytökset, työpajat ja erilaiset avaukset järjestetään eri puolilla Helsinkiä.

Lue lisää ja hanki liput tapahtumaan: Today Is Our Tomorrow 12.-14.9.

Lue lisää ja osallistu: Gathering for Rehearsing Hospitalities 9.-14.9.

Muista myös nämä ajankohtaiset tapahtumat:

Helsinki Design Week: Ilmastokoulu 9.-13.9.

Helsinki Climate 11.9. myös striimattuna