Uutiset

Uusi tutoriaali animaatioiden tekoon

06.03.2019
Stop motion animations were made at the workshops for schools in 2018. Artists Annika, Miisa and Eetu, Kirkkojärvi School. Photo: Veikko Somerpuro.

IHMEen uusi video on tiivis innostaja helppojen ötökkäanimaatioiden toteutukseen niin kouluissa kuin niiden ulkopuolellakin. Jakamalla valmiit tarinat #IHMEotokat -tunnisteella oman videon voi liittää ötökkäanimaatioiden joukkoon ja ohjata muidenkin katseita pienimpien otusten suuntaan. Stop motion -animoitu video on Animaatiopöllöt –kollektiivin (taidekasvattajat Noomi Ljungdell, Riina Näsi, Kirsi ”Nanna” Saarhelo) ideoima ja toteuttama.

Tutoriaalin taustalla on keväällä 2018 järjestetyt IHME-koulun animaatiopajat, jotka saivat innostuneen vastaanoton niihin osallistuneilta koululaisilta ja opettajilta. Aalto-yliopiston taidekasvatuksen opiskelijoiden vetämissä pajoissa animaatioiden sankareiksi valittiin hyönteisiä Henrik Håkanssonin THE BEETLE-elokuvan hengessä. Moni animaatiotarina onkin tekijöidensä luova ja lämmin kannanotto ympäristön monimuotoisuuden puolesta.

Toisen lajin näkökulmaan kannattaa virittäytyä THE BEETLEn parissa, joka on nähtävillä YLE Areenassa 25.5.2019 saakka.

Viime kevään koululaisten videot on nähtävissä IHMEen YouTube -kanavalla >>