Uutiset

Uusi viestinnän suunnittelija Saara Moisio

24.05.2022
Kuva / Photo: Veikko Somerpuro

IHME Helsingin kulttuurituottajan Päivi Matalan siirtyessä uusiin haasteisiin IHMEessä on aloittanut huhtikuun lopulla uusi viestinnän suunnittelija Saara Moisio. Moision tehtäviin kuuluu IHMEen toiminnasta viestiminen ja markkinointi, tapahtumien tuottaminen ja yleisötyö. Moisio on koulutukseltaan filosofian tohtori ja maisteri Helsingin yliopistosta pääaineenaan teatteritiede. Hänellä on myös tradenomin tutkinto mainonnasta ja yritysviestinnästä. Tammikuussa 2021 julkaistussa väitöskirjassaan Moisio tutki arvonmuodostuksen dynamiikkaa nykytanssin katsojakokemuksissa. Hän on aina ollut laajasti kiinnostunut nykytaiteen ja yleisöjen kohtaamisista, niiden toteuttamisesta, edistämisestä, tutkimisesta ja niistä viestimisestä.

”IHME Helsingillä pääsen tuomaan tutkimukseni tuloksia osaksi taiteen, tieteen ja ilmastotyön yhdistävistä teoksista viestimistä ja yleisötyötä. Tämä tarjoaa uusia kiehtovia haasteita, joissa pääsee myös kohtaamaan erilaisia yleisöjä ja kehittämään tapoja niiden tavoittamiseen. Olen seurannut IHMEen toimintaa alusta lähtien ja osallistunut muun muassa Antony Gormleyn ja Christian Boltanskin teoksiin. IHMEen tapa tuoda taide julkiseen tilaan ja aikaan on aina ollut itselleni inspiroiva, joten on hienoa päästä tekemään töitä IHMEen teosten ja taiteilijoiden parissa.”

Moisio aloitti tehtävässä viikkoa ennen IHMEen tämän vuoden päätapahtumaa Amar Kanwarin elokuvien ensiesitystä Suomessa.

”Tämä oli intensiivinen aloitus, mutta ihana siinä mielessä, että pääsin heti IHMEen tämän vuoden teoksen ja tapahtumien ytimeen. Sain tavata niin taiteilija Amar Kanwarin kuin hänen teokseen osallistuneita kurssilaisia ja IHMEen muuta yleisöä. Tässä pääsi konkreettisesti näkemään, mikä on IHMEen merkitys suomalaisella taidekentällä: lempeästi osallistavien, kaikille avoimien ja yllättävien julkisten teosten tuottaminen. Odotan innolla jo ensi vuoden taiteilijan julkistusta ja hänen työnsä parissa työskentelyä.”

IHME Helsinki kiittää Päivi Matalaa yhteisistä vuosista ja toivottaa Saaran tervetulleeksi IHMEen maailmaan.

Saaran yhteystiedot löytyvät täältä >>