Uutiset
Yhteinen terveys: maa, ruoka, ihminen 7.5.2024
Cooking Sectionsin taiteilija Alon Schwabe ja IHME Helsingin toiminnanjohtaja ja kuraattori Paula Toppila esittelevät IHME Helsinki 2024 -teosta Maaleipä-haastetta tiistaina 7.5. Yhteinen terveys – maa, ruoka, ihminen -tapahtumassa Knehtilän luomutilalla
Terve ympäristö – terve ihminen Argumenta-hankeen ja Strategisen tutkimuksen FOOD-ohjelman yhteinen vuorovaikutustapahtuma Hyvinkäällä kerää yhteen tutkijoita ja taiteilijoita keskustelemaan maan ja ihmisen terveyden yhteyksistä.
Terve ympäristö – terve ihminen -hankkeen tavoitteena on kartoittaa ihmisen ja ympäristön suhdetta kokonaisvaltaisesta, monitieteisestä ja kulttuurin raja-aitoja rikkovasta näkökulmasta.
Knehtilän tilalla pidettävässä tapahtumassa Maaleipä-haasteen lisäksi kuullaan puheenvuoroja agroekologisesta symbioosista tutkija Kari Koppelmäeltä, näkymättömästä työstä uudistavassa maataloudessa tutkija Galina Kalliolta sekä elävän maan ja ihmisen terveyden suhteesta tutkija Mika Saarenpäältä. Ohjelmassa on myös tiede- ja politiikkapaneelit maan ja ihmisen yhteisestä terveydestä ja tämän saamisesta osaksi ruoka- ja maatalouspolitiikkaa. Tapahtuman päättää arkkitehti ja taiteilija Tarja Renellin ja muusikko Timo Kiiskisen esitys ”Taide ja arkkitehtuuri ruoan tajun välittäjänä”.
Tapahtuma on kaikille avoin, mutta vaatii ilmoittautumisen. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 3.5. mennessä!
Ajankohta: 07.05.2024 klo: 10:00-16:00
Paikka: Knehtilän luomutila, Haapasaarentie 75, 05470 Hyvinkää
Järjestäjä: Terve ympäristö – terve ihminen Argumenta-hanke sekä Strategisen tutkimuksen ohjelma FOOD