Menneet tapahtumat
IHMEen Tieteiden yö: TAIDE + TIEDE + METSÄ
Ohjelmamuutokset päivitetty 20.1.2022
IHMEen Tieteiden yön ohjelmassa yhdistyy taide, tiede sekä metsä -teema. Tapahtumaa voi seurata to 20.1.2022 klo 19-20 verkossa.
Tieteiden yön ohjelmaa on innoittanut vuoden 2021 IHME Helsinki -teos, taiteilija Katie Patersonin To Burn, Forest, Fire. Keskustelutilaisuudessa meteorologian professori Timo Vesala vastaa kysymykseen: onko metsien hoito kestävällä pohjalla ympäristökriisin ajan Suomessa?
Tervetuloa mukaan maksuttomaan tapahtumaan!
Jätä yhteystietosi, postitamme sinulle oman To Burn, Forest, Fire -suitsukepaketin
Vuoden 2021 IHME Helsinki -tilausteos, taiteilija Katie Patersonin To Burn, Forest, Fire -teos koostuu planeettamme ensimmäisen metsän tuoksusta 385 miljoonan vuoden takaa sekä ilmastokriisin ajan viimeisen metsän tuoksusta. Taiteilijan studio määritteli tuoksut yhdessä tutkijoiden kanssa ja ne jalostettiin suitsukkeiksi yhteistyössä japanilaisen suitsukevalmistajan kanssa. Syyskuussa 2021 eri puolilla Helsinkiä järjestettyjä suitsukeseremonioita kiitettiin ainutlaatuisesta vähäeleisestä muodosta, jonka myötä kokijat hiljenivät ajattelemaan miljoonien vuosien aikajännettä sekä suhdettamme metsiin. Teoksesta kertova lyhyt video >>
Lähetämme sadalle ensimmäiselle yhteystietonsa jättäneelle To Burn, Forest, Fire -teoksen suitsukepaketin sekä ohjeet oman suitsukeseremonian järjestämiseen. Jätä yhteystietosi ja tilaa suitsukepaketti kotiisi tällä tilauslomakkeella.
Suitsukepaketti on kutsu osallistua IHME Helsingin ja taiteilija Katie Patersonin kanssa Maailman metsäpäivään 21.3.2022 järjestämällä oma suitsukeseremonia perheen, ystävien ja muiden läheisten kanssa. Tämä hetki jaetaan muiden osallistujien kanssa ottamalla kuva ja jakamalla se Instagramissa hashtageilla #IntlForestDay #ToBurnForestFire, @ihmehelsinki ja @katiempaterson.
Tilaa suitsukepaketti kotiisi tästä.
Lisätietoa Maailman metsäpäivästä ja omista suitsukeseremonioista >>
Klo 19.00-19.45 Keskustelu: Suomen metsät ja ilmasto – Onko metsien hoito kestävällä pohjalla ympäristökriisin ajan Suomessa?
IHMEen YouTube -kanavalla & Liveto-alustalla
Keskustelussa meteorologian professori Timo Vesala vastaa kysymykseen Suomen metsien hoidon kestävyydestä. Vesala on ollut meteorologian professori vuodesta 2001. Hän toimi akatemiaprofessorina 2015-19. Vesala tutkii ilmakehän alinta kerrosta, ilmakehän ja biosfäärin välistä energian ja aineen vaihtoa, varsinkin hiilen- ja vedenkiertoa, metsiä, soita, järviä, jokia, kasvihuonekaasuja ja muita hivenkaasuja. Hänen tutkimuksensa kattavat eri skaalat soluista, kasveista ja ekosysteemeistä alueelliselle ja globaalille tasoille. Vesala on Suomen Ilmastopaneelin jäsen 2020-23. Hän on osallistunut monitahoisesti julkiseen debattiin metsien käytön ilmastovaikutuksista. Vesala on edistänyt ja ollut tuottamassa useita tiedettä ja taidetta yhdistäviä teoksia.
Suomeksi. Keskustelusta tehdään tallenne, joka päivitetään IHMEen YouTube -kanavalle myöhemmin.
Verkkotapahtumaa pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Liveto-alustalla tästä linkistä. Syötä nimesi tai nimimerkkisi kohtaan Vieraskirjautuminen, niin pääset verkkosivuille. Vaihtoehtoisesti tapahtumaa voi seurata YouTubessa sivulla.
Muutokset mahdollisia.