Tulevat tapahtumat

Elämänjalotusryhmä 19.11.2024

14.03.2024
Ryhmä ihmisiä kävelee pellon laitaa aurinkoisena kesäpäivänä. Heidät ympäröi luonnon niitty. Kuvan etualla on kaksi kaatunutta puunrunkoa.
Luontokävely IHME-festivaalilla 2018. Kuva: Veikko Somerpuro

Tule mukaan!

Haluaisitko elää kestävämmin ja voida paremmin, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Haluaisitko pohtia kestävämmän elämäntavan kysymyksiä yhdessä muiden kanssa kannustavassa ympäristössä?

IHMEessä käynnistyy elokuussa elämänjalotusryhmä. Elämänjalotus on Jalotus ry:n luoma menetelmä, jonka avulla opit elämään kestävämmin. Elämänjalotus on prosessi, jossa omasta elämästä tehdään jalompaa, eli laadukasta ja ekologisesti kestävää.

Elämänjalotusryhmää vetää IHME Helsingin ekokoordinaattori Saara Korpela, joka osallistui itse elämänjalotuskurssille keväällä:

Vaikka tapasimme vain neljä kertaa, ryhmästä muodostui yhteisö, jonka kanssa oli hyvä jakaa haasteita ja onnistumisia. Tiiviin asiasisällön lisäksi kurssilla ehdittiin miettiä omia arvoja ja kokeilla elämän muuttamista pienin tai isommin askelin. Kurssista jäi innostunut olo, jota tekee mieli levittää eteenpäin.

Elämänjalotus tarjoaa mahdollisuuden kestävän elämäntavan opiskeluun ja juurruttamiseen kasvokkaisissa työpajoissa. Niissä luot itsellesi henkilökohtaisen suunnitelman kestävään elämäntapaan siirtymiseksi vuoteen 2030 mennessä. Tukenasi on ryhmän vetäjä sekä muut osallistujat.

Miten elämänjalotusryhmä toimii?

Ryhmään mahtuu maksimissaan 8 henkilöä ja kutsumme mukaan kaikki kestävämmästä elämästä kiinnostuneet. Ryhmän kieli on suomi ja osallistuminen on maksutonta. Osana ryhmää pääset tutustumaan myös IHME Helsinki 2024 -teokseen Maaleipä-haasteeseen.

Työpajakokonaisuus pitää sisällään 3 x 2,5 h kasvokkaista kohtaamista pienryhmässä sekä palautetapaamisen 3 kk päästä aloituksesta. Ryhmä kokoontuu IHME Helsingin toimistolla osoitteessa Kalevankatu 4. Työpajakokokonaisuudessa käsitellään seuraavia teemoja:

  1. Arvot, muutostarpeet ja ilmastoteot
  2. Elämäntapamuutos, hyvä elämä ja hyvinvointiteot
  3. Elämäntapamuutoksen vertaistuki, kestävä tulevaisuus ja luontoteot

Ilmoittautuminen elämänjalotusryhmään:

Ilmoittaudu mukaan 10.6. mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saara.korpela@ihmehelsinki.fi. Lähetämme tarkemmat ohjeet kurssille osallistumisesta ja ennakkotehtävän, joka tehdään ennen kurssin alkua. Ilmoittautuessasi sitoudut olemaan mukana kaikilla neljällä tapaamiskerralla:

  • ti 13.8. klo 16:30–19
  • ti 20.8. klo 16:30–19
  • ti 27.8. klo 16:30–19
  • ti 19.11. klo 16:30–18:30

***

Jalotus on suomalainen kestävää elämäntapaa edistävä liike, kokeilukeskus ja kestävän elämäntavan kehittäjä. Jalotuksen toimipiste sijaitsee Keravalla, mutta yhdistys toimii valtakunnallisesti sekä kansainvälisissä verkostoissa. Jos et pääse mukaan IHMEen ryhmään, elämänjalotukseen voi osallistua myös Jalotuksen verkkokurssilla.

Tutustu: jalotus.fi Lue lisää: Elämänjalotusryhmä käynnistyy elokuussa, tule mukaan!