Tulevat tapahtumat

Myrskyvaroituksen RuokaSalonki *siirtyy*

06.05.2023

RuokaSalonki Puistokatu 4:ssä ja striimin välityksellä

 

*Yllättävistä aikatauluhaasteista johtuen RuokaSalonki siirtyy elo-syyskuulle.*

Tervetuloa kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja ruokavalion merkityksestä ilmastokriisissä sekä osallistumaan ihan jokaista koskettavaan keskusteluun! Keskustelun jälkeen tapahtuman liveosallistujilla on mahdollisuus osallistua IHME Helsinki 2021 -teokseen Katie Patersonin To Burn, Forest Fire -suitsukeseremoniaan. Tapahtuma järjestetään Puistokatu 4:n Jumppasalissa yhteistyössä Myrskyvaroitus ry:n ja IHME Helsingin kanssa. Tilassa on rajoitettu määrä paikkoja ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä.

Ilmasto muuttuu ja ilmastokriisin vaikutukset näkyvät ympäri maailmaa. Yksi merkittävä ilmastokriisin seurauksena muuttuva järjestelmä on ruokajärjestelmä. Se millaista ruokaa syömme, ei ole ainoastaan yksilön vastuulla.  Siitä huolimatta kuluttajat ovat keskeisessä roolissa muokkaamassa kaupan ja siten myös alkutuottajien päätöksiä.

Ohjelma

19:00-20:30 Ilmastokriisi ja kestävä ruokavalio

  • Miksi teema on tärkeä? Timo Tyrväinen (Myrskyvaroitus – Storm Warning ry:n pj)
  • Kestävä ruokavalio: Kenen asia? Minna Kaljonen (tutkimusprofessori, SYKE)
  • Ruokajärjestelmä murroksessa, Markus Vinnari (KTT, yliopistolehtori, Helsingin Yliopiston taloustieteen osasto)
  • Veganismin aika on nyt! Benjamin Pitkänen (Vegaaniaktivisti, eläinoikeusyhdistys Viral Vegans ry:n pj)

20.30-21.00 To Burn, Forest, Fire -suitsukeseremonia (Katie Paterson / IHME Helsinki 2021 -teos)

Metsät ovat maailmanlaajuisesti merkittävässä roolissa ilmastonmuutoksen hidastajina ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitäjinä. Ruoantuotanto kuitenkin kaataa tällä hetkellä metsiä nopeammin kuin niitä ehditään suojella. Keskustelun jälkeen livetilaisuuden osallistujilla on mahdollisuus tutustua planeettamme ensimmäisen ja viimeisen metsän tuoksuihin Katie Patersonin To Burn, Forest, Fire -suitsukeseremoniassa. Seremonian kesto on 30 minuuttia. To Burn, Forest, Fire on IHME Helsinki 2021 -teos, joka toteutettiin Helsingissä syyskuussa 2021. Sen jälkeen teos on ollut esillä monissa eri maissa ja maanosissa.

Tapahtuman puheosuus striimataan IHME Helsingin YouTube-kanavalla, jonne se jää myös tallenteeksi.

Saavutettavuus ja esteettömyys:

Puistokatu 4 sijaitsee Kaivopuiston kupeessa. Suosittelemme saapumaan paikalle kävellen, pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä. Lähin raitiovaunupysäkki on linjan 3 Neitsytpolku. Voit katsoa itsellesi sopivan liikenneyhteyden HSL:n reittioppaasta. Puistokatu 4 on esteetön. Tarkemmat tiedot löytyvät Puistokatu 4:n verkkosivuilta.

Turvallisemman tilan periaatteet:

Noudatamme tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita. Emme hyväksy rasismia, sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai mihinkään muuhunkaan ominaisuuteen tai piirteeseen liittyvää syrjintää. Tule sellaisena kuin olet, ilman oletuksia toisista.

IHME Helsingin YouTube Puistokatu 4

Haluatko pysyä ajan tasalla IHMEen toiminnasta ja tapahtumista?

Tilaamalla uutiskirjeemme, kuulet uusimmat uutisemme noin kerran kuussa.

Tilaa uutiskirje