Uutiset

IHME Helsinki etsii kirjoittajaa summaamaan IHME 2022 -teoksen

18.01.2022
IHME teki yhteistyötä taidehistorian ainejärjestö Eidos ry:n kanssa IHME-kylttikävelyn muodossa. Opiskelijat jakoivat Helsingissä IHME 2021 -teokseen liittyviä esitteitä ja tietoa syyskuussa 2021. Kuva: Veikko Somerpuro.

Nykytaideorganisaatio IHME Helsinki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua vuoden 2022 IHME Helsinki -tilausteokseen, palkitun intialaistaiteilija Amar Kanwarin Learning from Doubt -verkkokurssille ja välittää kokemuksensa IHMEen yleisölle tekstimuodossa kurssin päätteeksi.

Learning from Doubt -kurssilla taiteilija esittelee 15-vuotisen, edelleen jatkuvan teosprojektinsa The Sovereign Forest kehityskaaren ja kiinteän suhteen Orissan maakunnan poliittisiin ja taloudellisiin kriiseihin, jotka ovat muuttaneet alueen ihmisten elämän.  Kanwarin pitkäaikaisen kiinnostuksen kohteita ovat rikoksen ja väkivallan käsitteet, hiljaisuuteen kätkeytyvän todistusaineiston merkitys ja kysymys siitä voiko runous toimia todisteena rikoksesta. Tilausteos on suunnattu Suomessa asuville henkilöille. Kurssin päivämäärät ja lisätiedot löydät verkkosivultamme >>

Kirjoittaja pääsee tutustumaan samalla ekologisesti kestävän, kansainvälisen nykytaidetoimijan toimintaan.

Tehtävän kuva:

  • Osallistuminen Learning from Doubt -kurssin jokaiselle kerralle
  • Osallistuminen lähes viikoittaisiin ohjaustapaamisiin
  • Tuotat kurssin päätteeksi kurssista analyyttisen tekstin IHMEen verkkosivuille

Työ toteutuu helmi-toukokuussa 2022. IHME Helsinki 2022 -tilausteos, Amar Kanwarin verkkokurssi Learning from Doubt toteutuu kerran viikossa alkaen 15.2. ja päättyen 3.5. (yhteensä 10 kertaa, poikkeuksena lomaviikot). Amar Kanwarin elokuvia esitetään myös elokuvanäytöksessä Helsingissä 4.toukokuuta.

Tehtäväsi on osallistua kurssin kaikille kerroille ja kirjoittaa kurssista sen päätyttyä analyysin / taidekritiikin/ tai muu yhdessä sovittava tekstityypin tekstin. Tekstin muodosta ja pituudesta päätetään valitun työntekijän kanssa erikseen. Learning from Doubt – kurssin luennot ovat saavutettavia vain niille, jotka ovat ilmoittautuneet kurssille 9.1. mennessä. Työntekijän tehtävänä on kirjoittaa teksti, jossa hän avaa kurssin sisältöjä oman asiantuntemuksen, kokemuksen ja taustatyön perusteella yleisölle, joka ei esimerkiksi voi sitoutua osallistujaksi kurssille, mutta jota kiinnostavat nykytaiteen kriittiset uudet ilmaisumuodot ja niiden näkökulmat maailmaan sekä kestävät toimintamallit taiteen kentällä. Teksti julkaistaan IHMEen verkkosivuilla ja jaetaan IHMEen käyttämissä kanavissa suomeksi ja englanniksi.

Lisäksi tehtäviin kuuluvat viikoittaiset tapaamiset työtäsi ohjaavan IHMEen toiminnanjohtaja, kuraattori Paula Toppilan kanssa, jotka sovitaan tarkemmin hakijan kanssa.

Tehtävän edellyttämä osaaminen:

IHME Helsingin painopisteenä ovat taide, tiede ja ilmastotyö ja visiomme on tukea yleisöjämme kestävyysmurroksen sopeutumisessa. Nämä ovat tärkeitä lähtökohtia myös avoinna olevan tehtävän kannalta.

Tehtävässä on hyötyä laajasta yleissivistyksestä, ekologisen kestävyyden periaatteiden ja nykytaiteen tuntemuksesta. Kanwarin teoksen sisällöt liittyvät globaalin talouden, politiikan, maa- ja metsätalouden, ihmisoikeus- ja ympäristökysymyksiin, joten näiden alojen asiantuntemuksesta on hakijalle hyötyä.

Hakija on sujuva kirjoittaja, joka osaa ilmaista ja perustella ajatuksiaan taiteen kontekstissa tuotetusta sisällöstä selkeästi. Osa- ja määräaikainen tehtävä soveltuu esimerkiksi maisteritason opiskelijalle, tohtorikoulutettavalle tai tutkijalle, mutta toivotamme kaikki  taitavat ja kriittiset ajattelijat ja kirjoittajat tervetulleiksi hakemaan tähän tehtävään. Erityisen palkitseva tehtävä on hakijalle, joka haluaa edistää ekologista kestävyyttä,  pohtia taiteen roolia kestävyysmurroksessa ja kestäviä toimintamalleja taiteen kentällä.

Amar Kanwarin kurssi on englanninkielinen, joten erinomainen englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito ovat välttämättömiä.

Lue lisää taiteilijasta, teoksesta ja IHME Helsingistä >>

Tehtävään hakeminen:

Toivomme saavamme hakemuksia eri ikäryhmistä, eri sukupuolten edustajilta sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvilta henkilöiltä. Hakemuksessasi voit halutessasi mainita kuulumisen mihin tahansa näistä ryhmistä. Kaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Vapaamuotoinen hakemus sisältää ansioluettelon, josta käyvät ilmi mahdollinen alan koulutus, tähänastinen työkokemus, julkaistut artikkelit, kielitaito, motivaatio juuri tähän tehtävään, suhde ekologiseen kestävyyteen ja nykytaiteeseen. Kerro hakemuksessasi myös palkkatoiveesi ja liitä mukaan myös yksi lyhyt suomenkielinen ja yksi englanninkielinen kirjoitusnäyte.

Lähetä hakemuksesi 27.1.2022 mennessä osoitteeseen rekry@ihmehelsinki.fi otsikolla IHME 2022 – kirjoittaja.  Postitse lähetetyt hakemukset tulee lähettää osoitteeseen: IHME Helsinki, Taidesäätiö Pro Arte, Kalevankatu 4, 2. kerros, 00100 Helsinki. Hakemuksia ei palauteta. Haastatteluvaiheeseen kutsutut henkilöt saavat ilmoituksen henkilökohtaisesti. Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksestä sähköpostitse viimeistään 11.2.2022.

Lisätietoa:

Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmehelsinki.fi, puh. soittoaika  pe 21.1. klo 10-11 ja ma 24.1. klo 11-12  puh. +358 45 1240 096.

Tietoa IHME Helsingistä ja tilausteoksista: www.ihmehelsinki.fi

Muutokset ovat mahdollisia.

IHME Helsingin työn mahdollistavat perustajasäätiömme Taidesäätiö Pro Arte, Koneen säätiö ja Saastamoisen säätiö vuosina 2020-22.