Uutiset

Learning from Doubt -verkkokurssi Nepalissa

13.06.2023
Amar Kanwar Photo Kathmandu -festivaalilla järjestetyn kurssin opiskelijoiden kanssa. Kuva: Sagar Chhetri ja NayanTara Gurung Kakshapati

IHME Helsinki -teos 2022 Amar Kanwarin Learning from Doubt -kurssi toteutui kevään aikana hybridimuotoisena Nepalissa Photo Kathamandu -festivaalilla. Helmi-maaliskuussa 2023 viidennen kerran järjestetty festivaali toi yhteen valokuvaajia ja muita visuaalisen median toimijoita kehittämään, esittämään ja osallistumaan näyttely-, hautomo- ja residenssiohjelmaan, työpajoihin ja paikalliseen taideopetusohjelmaan nuorille. Festivaalia järjestää photo.circle, joka on Kathmandussa 2007 perustettu valokuvaukseen keskittyvä alusta.

Kanwarin kurssi toteutui festivaalilla viiden viikon mittaisena. Festivaalin järjestäjät kommentoivat kurssia:

“Kun transformatiivinen Learning from Doubt -hybridikurssimme päättyy, olemme kiitollisia kaikista sen käynnistämistä hitaasti purkautuvista keskusteluista. Taiteilija Amar Kanwarin kanssa pidetyissä interaktiivisissa istunnoissa, itsenäisessä tutkimuksessa ja ryhmäkeskusteluissa tutkimme monimutkaisia rikollisuuteen, politiikkaan, ihmisoikeuksiin ja ekologiaan liittyviä teemoja Amarin The Sovereign Forest -teoksen luoman linssin kautta ja yhteistyössä Samadrusti/Sudhir Pattnaikin sekä Sherna Dasturin kanssa. Kiitämme sydämellisesti Amaria, Shernaa ja kaikkia osallistujia siitä, että teitte tästä todella rikastuttavan kokemuksen. Epäilyksen ja epävarmuuden omaksuminen on ollut keskeistä oppimisemme ja kasvumme kannalta. Toivomme, että tulevissa projekteissa voimme jatkossakin integroida yhteisöllisiä kokemuksia ja löytää tapoja avoimesti ja positiivisesti kohdata epäilys inspiroivana voimana!”

IHME Helsingin päämääränä on mahdollistaa vuosittaisten teosten toteutuminen myös ulkomailla. Olemme iloisia yhteistyöstä Photo Kathmandun kanssa IHME Helsinki 2022 -teoksen toteutumiseksi Nepalissa.

Learning form Doubt -kurssin opiskelijoita Nepalissa, ryhmä ihmisiä istuu pitkän pöydän ympärillä.
Kuva: Sagar Chhetri ja NayanTara Gurung Kakshapati
Learning From Doubt -kurssin opiskelijoita Nepalissa, Ryhmä ihmisiä hymyilee pöydän ympärillä
Kuva: Sagar Chhetri ja NayanTara Gurung Kakshapati
Learning from Doubt -kurssin opiskelija Nepalissa, nuori nainen silmälasit päässä kuuntelee keskittyneenä ja nojaa käteen
Kuva: Sagar Chhetri ja NayanTara Gurung Kakshapati

Learning from Doubt -kurssi toteutuu Suomessa toistamiseen syyskuussa 2023, jolloin Helsingin yliopiston ja Taideyliopiston kuvataideakatemian opiskelijat voivat suorittaa kurssin osana omia opintojaan.

Lue lisää kurssista ja sille ilmoittautumisesta!