Menneet tapahtumat Uutiset

Osallistu Maailman metsäpäivään – järjestä oma suitsukeseremonia

27.09.2021
Katie Paterson. Kuva/Photo: Veikko Somerpuro.

Osallistu kanssamme Maailman metsäpäivään 21.3.2022 – nouda suitsukepaketti 1.10.2021 ja järjestä oma seremonia

Nykytaiteen tilaajaorganisaatio IHME Helsinki ja taiteilija Katie Paterson järjestävät IHME Helsinki 2021 -teoksen viimeisen julkisen suitsukeseremonian 1. lokakuuta 2021 Kampin kappelissa klo 17-18, Narinkkatorilla Helsingissä. Tämän viimeisen seremonian jälkeen jaamme 100 suitsukepakettia, joka sisältää sekä ensimmäisen metsän suitsuketikun että viimeisen metsän suitsuketikun.

Suitsukepaketti on kutsu osallistua IHME Helsingin ja taiteilija Katie Patersonin kanssa Maailman metsäpäivään 21.3. 2022 järjestämällä oma suitsukeseremonia perheen, ystävien ja muiden läheisten kanssa. Tämä hetki jaetaan muiden osallistujien kanssa ottamalla kuva ja jakamalla se Instagramissa hashtageilla #IntlForestDay #ToBurnForestFire, @ihmehelsinki ja @katiempaterson

Suitsukeseremonioissa ensimmäisen ja viimeisen metsän tuoksut

Patersonin IHME Helsinki 2021 -tilausteos To Burn, Forest, Fire (Palaa, metsä, tuli) koostuu planeettamme ensimmäisen metsän tuoksusta ja ilmastokriisin ajan viimeisen metsän tuoksusta. Nämä tuoksut jalostettiin suitsukkeiksi, joita on poltettu suitsukeseremonioissa eri puolilla Helsinkiä 1. -30.9.2021.

Yleisölle järjestetään kaikkiaan 34 seremoniaa erilaisissa paikoissa aina Kansallismuseosta Suomenlinnan vanhimman tammen luokse, Taideyliopiston Kuvataideakatemian uusista tiloista Observatorioon, Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan sekä Helsingin ja Uudenmaan kuurojen yhdistyksen kerhotilaan jne.

Mistä noutaa suitsukkeesi ja ohjeet oman suitsukeseremonian järjestämiseksi

Tervetuloa noutamaan suitsukepaketti ja ohjeet oman suitsukeseremonian järjestämiseen Kampin kappelin läheisyydessä Narinkkatorilta perjantaina 1.10. klo 18.00-19.00. Suitsukepakettia vastaan annat nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta IHME Helsinki voi pitää sinuun yhteyttä suitsukepaketin luovutuksen ja suitsukeseremonioiden päivämäärän eli Maailman metsäpäivän  21.3.2022 välillä.

IHMEen kuukausittain lähettämässä uutiskirjeissä saat metsätietoa ja linkkejä kiinnostaviin tapahtumiin ja materiaaleihin verkossa. Saat myös ohjeet oman suitsukeseremonian järjestämiseen sekä kirjasen, josta löytyvät tuoksukaaviot ja professori David Haskellin essee.

Maailman metsäpäivä 21.3.2021

Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous julisti 21. maaliskuuta Maailman metsäpäiväksi vuonna 2012 juhlistaakseen ja lisätäkseen tietoisuutta kaikenlaisten metsien merkityksestä ihmiskunnalle. Maita kannustetaan ryhtymään paikallisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin toimiin metsien ja puiden suojelemiseksi ja lisäämiseksi. Järjestäjinä ovat Yhdistyneiden kansakuntien metsäfoorumi sekä Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) yhteistyössä hallitusten, metsäalan yhteistyökumppanuuden ja muiden asiaan liittyvien organisaatioiden kanssa.

”Ihmiskunnan hyvinvointi liittyy erottamattomasti planeettamme terveyteen. Metsillä on tärkeä rooli. Metsät suodattavat hengittämämme ilman ja juomamme veden. Ne säätelevät ilmastoamme ja sitovat joka kolmasosan maailmanlaajuisista kasvihuonekaasuista joka vuosi. Metsät tarjoavat elinympäristön 80 prosentille kaikista tunnetuista maalajeista, joista monet ovat uhattuina. Nykyään yli miljoona planeetan arvioidusta 8 miljoonasta kasvi- ja eläinlajista on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Noin 1,6 miljardia ihmistä on suoraan riippuvainen metsistä saadakseen ruokaa, suojaa, energiaa, lääkkeitä ja tuloja. Kaikesta tarjoamastaan ​​huolimatta metsien häviäminen jatkuu hälyttävällä nopeudella. Menetämme edelleen vuosittain 10 miljoonaa hehtaaria metsiä, joka on suunnilleen Islannin kokoinen alue.”

sanoo YK: n pääsihteeri Antonio Guterres lausunnossaan, jonka voit lukea kokonaisuudessaan englanniksi täällä.