CLIMAVORE on tutkimus-, toiminta-alusta ja liike, joka kysyy: miten meidän tulisi syödä ihmisten muuttaessa ilmastoa. Uudet ihmisten toiminnan aikaansaamat ”vuodenajat” hämärtävät rajoja kevään, kesän, syksyn ja talven tai vuosittaisten monsuunikausien välillä. Sen sijaan saastuneet meret, maaperän köyhtyminen tai lannoitteiden valuminen vaikuttavat enemmän siihen, mitä syömme tulevaisuudessa.
CLIMAVORE, Cooking Sectionsin vuonna 2015 käyttöönottama termi, on kehotus ajatella uudelleen ruokajärjestelmää ja siirtyä perinteisestä lihansyöjä-, sekasyöjä-, paikallis-, kasvis- tai vegaaniruokavaliosta eteenpäin käsitelläkseen näitä uusia kausivaihteluita. Samalla pohditaan tehoruoantuotannon käytäntöjä, jotka ovat johtaneet luonnonvarojen hyväksikäyttöön ja näihin vaihteluihin.
CLIMAVORE tekee pitkäjänteistä yhteistyötä meribiologien, kasvitieteilijöiden, maanviljelijöiden, kokkien, kalastajien, antropologien, geneetikkojen, ympäristönsuojelijoiden, viinintutkijoiden, kemistien, maaperätieteilijöiden, luonnon ennallistajien, paimenten ja monien muiden kanssa, jotka työskentelevät ilmastohätätilan keskellä.
CLIMAVORE, jolla on tukikohdat Lontoossa, Skyessa, Palermossa, Istanbulissa ja Madridissa, mahdollistaa tilan ja välttämättömät toimet ruoan tuotannon, jakelun ja kulutuksen muuttamiseksi, voidakseen luoda uusia näköaloja ruoan kasvattamiselle samalla kun kehitetään elinympäristöjä. Aiemmissa CLIMAVORE-projekteissaan Cooking Sections on muun muassa perehtynyt lohenkasvatukseen ja -värjäykseen, levien ja simpukoiden rooliin meriekosysteemissä ja ruokavaliossa sekä mikroilmastojen luomiseen kuivilla alueilla.
CLIMAVORE-projektien myötä museoravintolat Iso-Britanniassa ovat siirtyneet tarjoilemaan CLIMAVORE-annoksia poistamalla kasvatetun lohen listoiltaan ja korvaamalla sen raaka-aineilla, jotka parantavat maaperän ja vesien laatua, samalla kun ne rikastavat merellisiä elinympäristöjä.
climavore.org