IHME Helsinki 2024

Kuva: Veikko Somerpuro.

Leivo Maaleipää maalle, merelle ja meille

Cooking Sectionsin IHME Helsinki 2024 -teos Maaleipä-haaste kutsui kaikki kotileipurit, leipomot, ravintolat, koulut ja yhteisöt Suomessa kehittämään leipäreseptejä, joissa yhdistyvät maan ja mahan, ihmisen ja ilmaston hyvinvointi. Haaste oli käynnissä 15.4. – 1.9.2024. Parhaat leivät maisteltiin ja palkittiin Maaleipä-juhlassa lauantaina 21.9.2024 klo 14 – 18 Teurastamon Kellohallissa Helsingissä. Kaikki finalistileipien reseptit on julkaistu haasteen verkkosivulla. Tutustu resepteihin ja leivo leipää maan tulevaisuudelle!

Miksi? Maaperän ja meidän ihmisten terveys ovat yhtä. Yksipuolinen viljely köyhdyttää maata ja saastuttaa vesistöjä, ja yksipuolinen ravinto tekee suolistollemme hallaa. Onneksi myös muutos lähtee meistä!

Miten? Leipomalla leipää ravintorikkaista raaka-aineista, jotka on viljelty maaperää hoivaavin tavoin, voimme parantaa niin maan kuin ihmisten terveyttä.

Lue lisää: maaleipa.fi Artikkeleita ja mediaa teoksesta

Maaleipä-juhlaa vietettiin 21.9.2024 Teurastamon Kellohallissa. Ohjelmassa oli Maaleipä-näyttely, maaperälle ystävällisten tuotteiden markkinat, ruokaturvakeskustelua, palkintojen jakoa ja leipämaistiaisia. Videolla haasteen finalistileipurit kertovat leivistään ja tuomaristo jakaa ajatuksia haasteen merkityksestä. Katso dokumentaatio ja kaikki muutkin Maaleipä-haasteen videot IHME Helsingin YouTube-kanavalla.

IHME Helsingin YouTube

Lue lisää Maaleipä-haasteesta

Cooking Sections kertoo IHME Helsinki 2024 -teoksesta

Katso video YouTubessa

IHME Helsinki 2024 -teos mediassa

IHME Helsingin seuraava teos esittää haasteen leivän ystäville

Aino Frilander, Helsingin Sanomat, 17.8.2023

Maaleipä-haasteessa etsitään poikkeuksellisen leivän reseptiä – kaikki voivat ilmoittautua mukaan

Janiko Kemppi, Maaseudun Tulevaisuus, 7.8.2024

Lontoolainen taiteilijaduo saapui Suomeen tekemään taidetta leivästä

Samuli Tiikkaja, Helsingin Sanomat, 20.9.2024

Moderni pettuleipä voitti Maaleipä-haasteen: Taikinasta löytyy myös tammenterhoja

Janiko Kemppi, Maaseudun Tulevaisuus, 18.10.2024

Rethinking (Climate) Security Through Food: An Interview with Cooking Sections

Ines Montalvao, NO NIIN Magazine, Issue 27

Haluatko pysyä ajan tasalla IHMEen toiminnasta ja tapahtumista?

Tilaamalla uutiskirjeemme, kuulet uusimmat uutisemme noin kerran kuussa.

Tilaa uutiskirje

Mikä on IHME?

Yhdistämme taiteen, tieteen ja ilmastotyön